Sfanta Liturghie in Biserica Sfanta Treime Boisoara

Biserica Sfanta Treime Parohia Boisoara noiembrie 2012 slide În Duminica a XXVI-a după Rusalii, 18 noiembrie 2012, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a poposit în mijlocul credincioşilor din frumoasa şi legendara Ţară a Loviştei. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Treime” din parohia Boişoara, judeţul Vâlcea.

În cuvântul de învăţătură rostit după citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Luca, în care Mântuitorul Hristos rosteşte către poporul iudeu „Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina”.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Octavian Ţăpârlan, inspector Patrimoniu la Arhiepiscopia Râmnicului, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod, dedicată „Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”, ce s-a citit astăzi, în prima duminică din Postul Naşterii Domnului, în toate bisericile şi mănăstirile din Patriarhia Română.

După Sfânta Liturghie, pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului, Părintele Ierarh a citit rugăciunea de dezlegare, lăsare şi iertarea păcatelor pentru toţi credincioşii prezenţi la acest ceas de sărbătoare.

La final, Preasfinţia Sa l-a felicitat pe părintele paroh Mihai Cristian Mitu, pentru frumoasa activitate pastorală şi misionară desfăşurată în cadrul parohiei în cei doi ani de la hirotonie, iar părintele a mulţumit pentru vizita şi binecuvântarea arhierească dăruită credincioşilor parohiei Boişoara.

La eveniment au participat preoţii din parohiile învecinate şi numeroşi credincioşi din localitate şi din împrejurimi.

Biserica „Sfânta Treime” Boişoara este situată în nordul judeţului Vâlcea, pe partea stângă a Oltului, în depresiunea intracarpatică „Ţara Loviştei”, cuprinsă între munţii Făgăraşului, la nord, si munţii Coziei, la sud-est.

Boişoara face parte integrantă din Ţara Loviştei, fiind aşezată în centrul acesteia, aflându-se la 10 km de gara Câineni, care-i asigură legătura cu Rm. Vâlcea (70 km.) şi la 50 km. de Curtea de Argeş.

Pe Dealul Mlăcii, între Boişoara şi Titeşti, s-a construit după primul război mondial „Cimitirul eroilor” (1918-1920), unde au fost adunate osemintele ostaşilor români şi străini, morţi în timpul grelelor lupte date în toamna anului 1916.

Înainte de actuala Biserică, lacaşul de cult se afla amplasat în alta zona, într-un loc numit după Gruişor. Fiind o bisericuţă din lemn, în anul 1924 a fost oferită sătenilor din Cucoi, după ce s-a târnosit actuala Biserică.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, un articol de: contributor Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.