Pelerinajul in Tara Sfanta are si o importanta ecumenica

pelerini in tara sfanta Conform datelor primite de la corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Ierusalim, pelerinii din Ţara Sfântă, care sunt în căutarea rădăcinilor Creştinismului, pot câştiga în acelaşi timp şi o înţelegere surprinzătoare asupra altor religii. Afirmaţia apartine unui cunoscut preot franciscan, informează Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

"Un pelerin nu vine în Ţara Sfântă pentru a înţelege politica sau pentru a cunoaşte geografia locului. În primul rând, el este un pelerin religios", a declarat în urmă cu câteva zile Rev. Pierbattista Pizzaballa, al cărui titlu formal este acela de Custode al Ţării Sfinte, şi care este si liderul tuturor franciscanilor din regiune.

"Dar, desigur, atunci când vin aici, ca şi creştini, aceştia sunt expuşi înţelegerii şi prezenţei altor creştini… şi înţeleg astfel ce reprezintă dialogul ecumenic şi de ce este el atât de important".

Declaratia a fost facuta în cadrul unei conferinţe interconfesionale de două zile, într-un recent pelerinaj la Ierusalim, mai informează Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.