Moastele Sfantului Chiril Lukaris, la Manastirea Radu Voda, alaturi de moastele Sf. Nectarie Taumaturgul

Manastirea 'Radu Vodă' din Bucuresti va avea, in curand, moaştele Sfântului Chiril Lukaris, informeaza surse din Patriarhia Romana.

Intr-un comunicat recent, legat de vizita Preafericitului Teodor al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi, in Romania, se precizeaza ca acesta si-a "manifestat dorinţa de a reveni în ţara noastră pentru a dărui Mănăstirii 'Radu Vodă' din Capitală racla cu moaştele Sfântului Chiril Lukaris şi o icoană a acestui sfânt", informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

In urma cu 397 de ani, Sfântul Chiril Lukaris a sfinţit lăcaşul de cult al Mănăstirii 'Radu Vodă', mai aminteste in comunicatul Patriarhiei. In prezent, la Manastirea Radu Voda, credinciosii merg la inchinare in fata unei racle in care se afla particele din Moastele Sfantului Nectarie din Eghina, sarbatorit in data de 9 noiembrie, mai informeaza serviciul LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.