Începutul anului 2009 în Catedrala episcopala Sfanta Treime din Arad

La Noua Catedrală episcopală Sfânta Treime din Arad, Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei, înconjurat de soborul slujitorilor, a săvârşit, în pragul trecerii dintre ani, slujba de mulţumire pentru toate binefacerile primite de-a lungul anului 2008, precum şi rugăciuni pentru tot folosul cel bun în anul în care de curând am intrat.

În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţia Sa a subliniat momentul deosebit trăit de clerul şi credincioşii Eparhiei de la hotarul vestic al ţării în ziua de 6 decembrie 2008, la pomenirea Sfântului Ierarh Nicolae, când Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de membrii Sfântului Sinod, a târnosit Noua Catedrală arădeană.

De asemenea, Chiriarhul a reamintit că anul 2009, la propunerea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române şi urmare a Hotărârii Sfântului Sinod, a fost declarat An comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare şi al celorlaţi Părinţi capadocieni, făcând un cuprinzător excurs în viaţa, activitatea şi învăţătura celor pomeniţi.

Alături de bunii şi jertfelnicii credincioşi ai Catedralei arădene, Preasfinţitul Timotei s-a rugat ca Anul Nou să fie tuturor cu pace şi linişte, cu binecuvântare şi mult spor duhovnicesc.

Toate bisericile din marile oraşe, precum şi mănăstirile din cuprinsul Eparhiei Aradului, Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei au fost gazde primitoare pentru fiii lor duhovniceşti, săvârşindu-se, la trecerea dintre ani, slujbe de mulţumire pentru ajutorul primit în anul ce s-a încheiat.

Liturghia Sfântului Vasile cel Mare din ziua Praznicului Tăierii Împrejur a Mântuitorului şi a pomenirii sfântului capadocian, a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Timotei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, la Catedrala episcopală Veche, rostind şi un bogat cuvânt de învăţătură.

După slujba Vecerniei oficiată la aceeaşi biserică, Preasfinţia Sa a primit la Reşedinţa episcopală preoţi, monahi şi credincioşi din municipiul Arad, care, potrivit tradiţiei, au dorit să fie alături de episcopul lor în primele ceasuri ale Noului An, pentru a primi sfaturi şi poveţe de folos în pastoraţie şi spre dobândirea mântuirii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.