Sfanta Liturghie Arhiereasca la Catedrala Eroilor cu hramul Toti Sfintii, din municipiul Hunedoara. Recital de colinde –  corul Madrigal

Inaltpreasfintitul Episcop Gurie al Hunedoarei va participa in data de 20 decembrie 2009, incepand cu ora 9, la slujba Sfintei Liturghii, oficiata in Catedrala Eroilor, cu Hramul "Toti Sfintii", din municipiul Hunedoara.


Preot paroh este parintele Ioan Tiric, un parinte tanar, dar harnic, aducator de bucurie si a tot ce este mai frumos si de calitate in biserica din Hunedoara – astazi in constructie, aproape de finalizare.

A fost adus si iconostasul altarului, din lemn sculptat, dantelat, de o maiestrie de nedescris (trebuie vazut), au fost puse vitraliile (unice, pe fundal auriu), iar in exterior peretii sunt decorati cu icoane de sfinti lucrate in mozaic, pe fundal auriu.

Biserica are 13 turle si 7 clopote, cu o rezonanta aparte, turnate in Austria si a fost invelita in tabla de cupru. Inca se mai lucreaza. Va urma pictura, dar cu siguranta urmeaza a fi cea mai frumoasa catedrala din judet.

Ca o incununare a momentului festiv al sosirii noului episcop, proaspat ales, la Sfanta Liturghie va canta o parte a corului Madrigal, care apoi va sustine un concert de colinde.

Va invitam cu drag pe toti doritorii, la comuniunea cu noi hunedorenii, din timpul sfintei Liturghii, si la bucuria impartasirii colindelor din strabuni.

A transmis pentru Lacasuri Ortodoxe, Mihaela Slaina.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.