Sfanta Liturghie Arhiereasca in Biserica

in Duminica Lasatului sec de carne (a infricosatei Judecati), intaistatatorul Eparhiei Giurgiului, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica „Sf. Haralambie” din mun. Giurgiu.

La final, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a savarsit si o slujba de pomenire la 95 de ani de la nasterea celui de al V- lea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.


Sfanta Liturghie Arhiereasca in Biserica „Sf. Haralambie” – Giurgiu

Nascut in ziua de 7 februarie 1915 in satul Tocileni (jud. Botosani), vrednicul de pomenire Parinte Patriarh Teoctist a trecut la cele vesnice in anul 2007, in ziua de 30 iulie.

in cuvantul de invatatura rostit, Preasfintitul Parinte a explicat credinciosilor prezenti principalele invataturi desprinse din pericopa evanghelica, subliniind faptul ca infrico?atoarea judecata reprezinta confruntarea istoriei si a omului cu Dumnezeu, la sfarsitul veacurilor, cand intreaga lume va fi adusa sub autoritatea lui Dumnezeu.

Pentru unii, a continuat Preasfintia Sa, judecata va fi un act de binecuvantare si de multumire, iar pentru altii va fi un act de osanda. Judecata este atributul lui Hristos, ca Judecator, care va judeca pe oameni si faptele lor, rasplatind fiecaruia dupa felul faptelor. Caci „toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de Judecata al lui Hristos , ca sa ia fiecare dupa cele ce a facut prin trup, ori bine, ori rau” (II Cor. 5,10).

EPISCOPIA GIURGIULUI

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.