Anul 2011 –  Anul Omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Patriarhia Romana

Anul 2011 ar putea fi Anul Omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Patriarhia Romana, in cazul in care Sfantul Sinod va proclama aceasta propunere facuta astazi, 25 februarie 2010, in cadrul Permanentei Consiliului National Bisericesc.

Propunerea este motivata de nevoile pastorale concrete de astazi, conform informatiilor oferite de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.


Anul 2011 – Anul Omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Patriarhia Romana

Cu ocazia aceleiasi sedinte s-a mai hotarat si infiintarea unui Centru de Cercetare si Dialog in Teologie, ?tiinte si Filosofie, in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul din Bucuresti.

Centrul va avea urmatoarele obiective:

– suport in activitatea profesorilor de religie din mediul preuniversitar

– suport in buna desfasurare a proiectului Hristos impartasit copiilor, derulat de Patriarhia Romana la nivel national;

– evidentierea punctelor de convergenta si a temelor cu potential de dialog dintre teologia ortodoxa, stiintele recente si filosofie.

Anul 2011 – Anul Omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Patriarhia Romana

Sedinta de lucru a Permanentei Consiliului National Bisericesc, a avut loc sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.