Sute de credinciosi la Icoana Facatoare de Minuni, izvoratoare de mir, a Tarului Nicolae al II-lea

Lacasuri Ortodoxe: din Sankt Petersburg

Sute de credinciosi s-au înghesuit, joi, 17 febr 2011, la Sankt Petersburg, pentru a saruta o icoana numita "facatoare de minuni" a ultimului Tar rus, Nicolae al II-lea, executat de bolsevici si canonizat de Biserica Ortodoxa în anul 2000.

associated

DOSAR INCHIS. Comitetul de Investigatii a confirmat identificarea ramasitelor familiei Tarului rus Nicolae al II-lea

Romanovii cred in continuare ca Lenin si Sverdlov au ordonat moartea Tarului rus Nicolae al II-lea

"Sunt rus si sunt ortodox, iar pentru mine sfântul martir Nicolae al II-lea este un simbol al Rusiei", a declarat Anatoli Kruglov, în vârsta de 65 de ani, stând la rândul ce conducea spre icoana afisata într-un centru expozitional din sudul fostei capitale imperiale rusesti.

Aceasta icoana, reprezentându-l pe Tarul Nicolae al II-lea, este o copie dupa originalul aflat în Statele Unite, returnata în Rusia în 1998, si venerata ca fiind "facatoare de minuni", datorita scurgerilor de mir.

Patriarhul timpului, Alexei al II-lea, a urcat icoana la bordul unui avion pentru a traversa frontierele Rusiei.

Icoana a fost afisata în Sankt Petersburg în anul 2000.

"Renasterea Rusiei va începe cu cea a credintei. Sunt foarte fericit sa vad multi oameni aici, în cadrul expozitiei, si mai ales aproape de icoana ortodoxa a martirului tar rus", a declarat Serghei Antocenkov, în vârsta de 57 de ani.

Dragostea fata de ultimul tar a crescut dupa caderea Uniunii Sovietice, în 1991.

Tarul Nicolae al II-lea, sotia sa Alexandra si cei 5 copii ai lor, au fost luati prizonieri si executati de catre politia politica a lui Lenin, în data de 17 iulie 1918, la Ekaterinburg, în Urali.

Ramasitele lor au fost îngropate în 1998 la Sankt-Petersburg, în Cetatea Petru si Pavel, în mormântul familiei Romanov.

articol: Andreea Zahariea

Despre monumentul de excepţie, dedicat Copiilor Sfinţi Romanovi, ce a fost dezvelit în data de 16 noiembrie 2011 la Mânăstirea Ganina Yama de lângă Ekaterinburg, puteti citi AICI.

Despre Dinastia Romanov, intre istorie si spiritualitate, puteti citi AICI.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.