(ALBUM FOTO – Iasi 2010 – nr:20) O pagina a Sfintei noastre… Vineri – Lacasuri Ortodoxe si Sfanta Parascheva (2010)

Sfanta Cuvioasa Parascheva, racla cu Sfintele Moaste, Iasi, Sfanta Vineri alaturi (si) de bucuresteni, 14 octombrie 2010

Biserica Sfanta Vineri Noua, pe b-dul Nicolae Titulescu, Bucuresti. Sfanta Vineri, prin Icoana, prin racla cu sfinte moaste, asteapta bland si se roaga. Primeste flori, busuioc si le Intoarce catre cei veniti. Inauntru, sunt si alte Icoane ale Sfintei Vineri – trei, toate cinstite cu evlavie deosebita In aceasta zi.

©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Sfanta Parascheva (Vineri) - Biserica Sf Vineri noua cu sfinti ierarhi

Biserica Sfantul Ioan – Piata, intre Unirea si Cocor. Langa baldachinul cu particele din sfintele moaste ale Sfintilor Mucenici Epictet si Astion de la Halmyris, Icoana Sfintei Vineri. Pernuta din fata Icoanei te invita la rugaciune. Sa ceri, cu credinta. Sa multumesti. Sa comunici cu Sfanta.

Biserica Sfantul Gheorghe Nou – kilometrul zero, Bucuresti. Icoana facatoare de minuni a Sfintei Cuvioase Parascheva este scoasa In pridvor, la Inchinare, Impreuna cu racla In care se pastreaza unul din vesmintele Sfintei, de la Iasi. In naosul bisericii, alte doua Icoane cu Sfanta Vineri asteapta, mangaiate si Impodobite cu flori.

Sfanta Parascheva facatoare de minuni - Biserica Sf Gheorghe Nou

Sfanta Parascheva naos - Biserica Sf Gheorghe Nou

Biserica Sfantul Nicolae dintr-o zi, la Arhitectura. Doua Icoane foarte frumoase ale Sfintei Vineri, In afara de cea de la iconostas, atrag credinciosii.

Sfanta Parascheva (Vineri) - Biserica Sf Nicolae dintr-o zi

Liniste, pace, dincolo de orice ar putea fi numit „rautatile lumii”. Altarele, ca alte ruguri ale lui Moise, pline de dumnezeire, au tresaltat de ziua Sfintei Parascheva. In cinstea ei, pentru noi. Iar noi, ca reporteri, putem doar surprinde si selecta o farama din frumusetea nenumita.

La multi ani!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.