publicat în: Arhivă

24 iunie a fost si in acest an zi mare de inchinare la… Capul Sfantului Ioan Botezatorul din Biserica San Silvestro in Capite (sfinte moaste)

Capul Sfantului Ioan Botezatorul din Biserica Sf Silvestru Capite - moaste24 iunie a fost Ziua sarbatoririi nasterii Sf. Ioan Botezatorul, inseamnand o zi foarte incarcata pentru Rev. John Fizpatrik, paroh al Bisericii catolice San Silvestro in Capite, acolo unde este pastrat… Capul Sfantului Ioan Botezatorul (decapitat), pus spre inchinare, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

“Este foarte important pentru noi sa pastram capul Sfantului Ioan Botezatorul, data fiind istoria sa, pentru ca el a fost inaintemergatorul lui Iisus Hristos”, a spus preotul, pentru o agentie de stiri catolica.

“Oamenii vin aici pentru a depune flori, aprind lumanari si se roaga. Ei vin de pretutindeni, chiar si din Rusia sau din Romania, in numar mare, pentru a vizita moastele. De fapt, ar fi si dificil sa-i numaram pe pelerinii care vin in aceasta Biserica”, a mai spus el.

Sfantul Ioan Botezatorul a fost ultimul mare profet care a anuntat Nasterea lui Iisus Hristos.

Rev. Fitpatrik a spus despre Capul Sfantului Ioan Botezatorul, ca a fost adus la Roma de catre calugarii greci, in anul 1169. Calugarii au intemeiat aici o biserica dedicata Sfantului Silvestru (sec IV), Papa, si Capului Sfantului Ioan Botezatorul (decapitat), un hram dublu, reflectat in denumirea bisericii, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Capul Sfantului Ioan Botezatorul, din Biserica Sfantul Silvestru “in Capite”, este pastrat intr-o matase rosie, intr-o cutie transparenta din plastic.

Exista si alte lacasuri in lume care sustin si ele, de asemenea, ca adapostesc moaste ale Sfantului Ioan Botezatorul, chiar si Moscheea Umayad din orasul sirian Damasc, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.