Receptie traditionala organizata in urma Sfantului Sinod de Statul Sarb

receptie Sinod 2011 SerbiaMinistrul pentru Credinta si Diaspora din Serbia, Srdjan Sreckovic, a pregatit in data de 25 mai 2011, cu ocazia sesiunii Sfintei Adunari a Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sarbe, o receptie in cinstea Sanctitatii Sale Irineu, Patriarhul sarb, si a membrilor Adunarii, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor informatii primite din zona.

Ministrul Sreckovic a subliniat cu ocazia acestei receptii, "inca o data, vointa de manifestare, din partea Statului si Bisericii – care sunt autonome si lucreaza independent, dar in acelasi timp, sunt factori semnificativi ai societatii secolului 21, contribuind impreuna la pastrarea identitatii noastre nationale, a culturii, a traditiei si mai ales a credintei".

"Cred ca in vremuri de globalizare si de integrare in ansamblu, la care, de asemenea, Serbia doreste sa participe, conservarea identitatii noastre nationale este unul dintre cele mai mari interese de Stat", a spus Sreckovic. El a mai subliniat ca Statul si Biserica sunt separate, dar contribuie impreuna la procesele care sunt in interesul Statului sarb si al poporului sarb.

Patriarhul sarb Irinej a subliniat ca a existat intotdeauna un obicei ca in timpul sesiunii Adunarii, Presedintele Republicii sau Ministrul Credintei sa pregateasca o receptie in cinstea membrilor Adunarii – un lucru care confirma ca Biserica a fost unul dintre pilonii Statului. "Pentru noi, ca Biserica, este foarte important sa ajutam in misiunea sa Statul, fiindca si Statul ajuta, de asemenea, misiunea Bisericii, fiind cei doi piloni importanti din viata si istoria natiunii.’, a spus Patriarhul Irineu. Patriarhul sarb a mai subliniat ca Statul si Biserica ar trebui sa ii ajute pe oameni, iar oamenii trebuie sa ajute Statul si Biserica. El a subliniat ca Biserica respecta suveranitatea statului si a misiunii sale. Statul si Biserica sunt, dupa cum a subliniat Patriarhul, doua organisme care au fost separate in mod corect, dar care reprezinta unitatea Bisericii si a poporului.

Receptia din acest an a fost prima dupa unificarea Ministerului Credintei cu Ministerul Diasporei, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.