Relicvele Sfintei catolice Tereza de Lisieux, pentru prima data in Tara Sfanta, primite cu fast

Relicvele Sfintei Catolice Tereza in Tara Sfanta 2011 Lacasuri Ortodoxe: din Tel Aviv
Relicvele Sf. catolice Tereza de Lisieux au sosit luni, 14 martie 2011, la Tel Aviv, in cadrul unui pelerinaj in Tara Sfanta, pentru intaia data, ramanand aici pana la 31 mai, a declarat un jurnalist AFP.

Relicvele sfintei catolice carmelite franceze, canonizata in secolul 20, vor avea parte de o intrare solemna in Ierusalim, miercuri, 16 martie 2011, in Orasul Vechi, prin Poarta Jaffa, unde se afla sediul central al Patriarhiei latine (romano-catolice).


Relicvele Sfintei Catolice Tereza in Tara Sfanta 2011 Acestea vor fi apoi puse spre inchinare, crestinilor catolici din Tara Sfanta, inclusiv din Haifa, Saint Jean d’Acre si in Galileea (Tiberiada, Nazaret si Cana), in nordul Israelului si apoi la Betleem si Ierihon, in teritoriile palestiniene.

Tereza de Lisieux, considerata sfanta de catolici, este cunoscuta ca sfanta patroana a aviatorilor, florareselor dar si a bolnavilor de SIDA.

Tanara Teresa a devenit calugarita catolica la varsta de 15 ani si a murit de tuberculoza in 1897, la varsta de doar 24 de ani, dupa ce a scris "Povestea unui suflet", o carte care pledeaza pentru o umilinta completa pioasa. Ea a fost canonizata la 28 ani dupa disparitia sa.

Osemintele sale au fost impartite in trei grupuri. Un grup ramane la Lisieux, in Normandia (vestul Frantei), un al doilea calatoreste in locasurile de cult din Franta, iar al treilea este prezentat in strainatate. Aceste relicve au calatorit in peste 40 de tari pana in prezent.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.