Inaltarea Sfintei Cruci 2017 – LIVE, o sarbatoare de o importanta aparte. Inchinaciune la Sfanta Troita

Joi, 14 septembrie 2017, este Sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci. Cu aceasta ocazie, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va efectua mai multe transmisiuni video in direct, din mai multe biserici si catedrale.

Inaltarea Sfintei Cruci – o sarbatoare de o importanta aparteProgramul transmisiunilor video in direct, la Inaltarea Sfintei Cruci este urmatorul:

MIERCURI: – ora 18:00: Vecernie la Sarbatoarea Inaltarea Sfintei Cruci

Inaltarea Sfintei Cruci – o sarbatoare de o importanta aparte

JOI: – ora 7:30 (Bucuresti, Urziceni si altele) Utrenia si Sfanta Liturghie, la Inaltarea Sfintei Cruci.

Inaltarea Sfintei Cruci – o sarbatoare transmisa in directVINERI: – ora 7:30: Sfintirea Agheazmei. Acatist si Sfanta Liturghie, in prima zi dupa Sarbatoarea Inaltarea Sfintei Cruci, cu ocazia cinstirii Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, mitropolitul Banatului. In aceeasi zi sunt cinstiti si Sfantul Mare Mucenic Nichita si Sfantul Ierarh Visarion, arhiepiscopul Larisei;

– ora 18:00 – Slujba Acatistului Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, mitropolitul Banatului, in prima zi dupa Sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci

Inaltarea Sfintei Cruci – o sarbatoare de o importanta aparte

SAMBATA:

– ora 7:30 Sfanta Liturghie si Pomenirea celor Adormiti (Bucuresti, Urziceni si altele) – ora 16:00 (Urziceni) si ora 18:00 (Bucuresti) – Vecernie la Duminica de dupa Inaltarea Sfintei Cruci.

Inaltarea Sfintei Cruci – transmisiuni video live

DUMINICA: – ora 7:30 Utrenie si Sfanta Liturghie, la Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci (video live din tara si strainatate).

Inaltarea Sfintei Cruci – o sarbatoare de o importanta aparte

In prima duminica de dupa Inaltarea Sfintei Cruci vor fi serbate si Sfanta Mucenita Sofia si fiicele sale: Pistis, Elpis si Agapi. Tot in Prima Duminica de dupa Inaltarea Sfintei Cruci se va citi si fragmentul evanghelic dupa Sfantul Apostol si Evanghelist Marcu, privind “Luarea crucii si urmarea lui Hristos”.

Transmisiunile in direct de mai sus, ocazionate de Inaltarea Sfintei Cruci si de celelalte evenimente si cinstiri bisericesti din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, vor putea fi urmarite in direct, video-live, in programul TV Lacasuri Ortodoxe aflat in toate paginile noastre ( www.lacasuriortodoxe.ro [https://www.lacasuriortodoxe.ro] si www.lacasuriortodoxe.ro [https://www.lacasuriortodoxe.ro] ) cat si in paginile partenerilor nostri: Episcopia Sloboziei si Calarasilor ( www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro] ) , Arhiepiscopia de Alba Iulia ( www.reintregirea.ro [https://www.reintregirea.ro] ) si alte pagini oficiale de biserici si manastiri. Transmisiunea in direct din Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci va fi preluata live si de catre partenerul Trustul Eveniment TV, pe reteaua de televiziune prin cablu.

Inaltarea Sfintei Cruci – 2017Sarbatoarea Inaltarea Sfintei Cruci comemoreaza atat evenimentul descoperirii Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos si inaltarea ei pe loc de cinste incat sa poata fi vazuta de tot poporul, de catre Episcopul Macarie al Ierusalimului (14 septembrie 335), cat si aducerea Sfintei Cruci de la persii pagani, in anul 629, si asezarea ei cu cinste in Biserica Sfantului Mormant (a Sfintei Cruci) din Ierusalim.

Reamintim ca gasirea Sfintei Cruci a Mantuitorului, care a fost Inaltata pe 14 septembrie, a avut loc la porunca Sfintei Imparatese Elena, mama Sfantului Imparat Constantin.

Sarbatoarea Inaltarea Sfintei Cruci este o sarbatoare marcata de cinstire aparte in cadrul Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe, prin ridicarea unei Sfintei Troite (foto) la sediul acesteia, sfintita exact in urma cu un an de un sobor de preoti, alaturi de care s-au aflat zeci de credinciosi ortodocsi si de colaboratori apropiati.

Ca urmare, in acest an, are loc sarbatoarea primului hram de dupa anul sfintirii Sfintei Troite, tot in zi de mare post – loc de inchinaciune pentru trecatori si localnici, dar si de indrumare catre sfanta biserica ortodoxa a satului, atunci cand vine vorba despre o rascruce de drumuri: la “Inaltarea Sfintei Cruci” a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, 2017 – o lucrare realizata in intregime manual, daruita noua de Dumnezeu, dupa o creatie originala lasata mostenire de civilizația populara tradiționala romaneasca, intre edificiile cu valoare artistica si istorica deosebita, prezentate deseori in muzeele de profil cele mai importante din tara.

“NEBIRUITA SI DUMNEZEIASCA PUTERE A CINSTITEI SI DE VIATA FACATOAREI CRUCI A DOMNULUI, NU MA LASA PE MINE PACATOSUL, CI CU PUTEREA TA MA ACOPERA DE TOATA ISPITA TRUPEASCA SI SUFLETEASCA!” Amin!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.