Municipalitatea Silivriei reconstruieste casa natala a Sfantului Nectarie

Ozcan Isiklar, primar al Silivriei, un oraș din provincia Istanbul, de langa Marea Marmara, in Turcia, s-a întâlnit cu episcopul local, Mitropolitul Maxim de Silivria (Patriarhia de Constantinopol).

In cadrul intalnirii, primarul a furnizat mai multe informații legate de activitatea de reconstruire a casei în care Sfantul Nectarie din Eghina a trăit în primii 14 ani ai vieții sale.

Sfantul Nectarie s-a născut în această casă, pe 1 octombrie 1846, avand alti 5 frati, și a parasit-o cand a plecat la studii in Constantinopol, ca adolescent.

Casa a fost distrusă în 1976, dar municipalitatea intenționează acum să o reconstruiască, în colaborare cu Mitropolitul Maxim. Casa va servi ca muzeu, cu unele obiecte din viața Sfântului Nectaire.

Se spera ca muzeul sa atraga pelerini creștini ortodocși și sa stimuleze economia locală. O imagine a proiectului a fost publicata deja pe locul viitorului muzeu (foto).

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.