Wednesday 2 november 2016

Piatra Sfantului Mormant, dezvelita: fotografii inedite, oferite de Secretariatul General al Patriarhiei Ierusalimului (foto)

În seara zilei de miercuri, 26 octombrie 2016, Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, însoțit de comisarul patriarhal, Mitropolitul Isychios de Kapitolias, de secretarul general, Arhiepiscopul Aristarchos al Constantinei, de Arhimandritul Mathew, Arhimandritul Bartolomeu și alti reprezentanti ai Patriarhiei s-au deplasat la Biserica Învierii din Ierusalim.

Acolo, acestia s-au întâlnit cu Custodele Țarii Sfinte, rev. Francisco, și cu Arhiepiscopul Sevan al Patriarhiei Armene. Impreuna, acestia au patruns in Aedicula Sfântului Mormânt, unde au cercetat lespedea de piatra care acoperea Sfantul Mormant, data la o parte de specialistii si tehnicienii condusi de Dna. Moropoulou.

Piatra Sfantului Mormant, dezvelita: fotografii inedite, oferite de Secretariatul General al Patriarhiei Ierusalimului (foto)

Dala de piatra care acoperea Sfantul Mormant a fost indepartata, pentru a curăța și apoi a scoate la lumina lespedea originala de piatra sio stanca Mormantului.

Mai multe detalii gasiti in paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, accesand o categorie special pregatita pentru dvs, dand click aici [https://lacasuriortodoxe.ro/sfantul-mormant] .

Dupa aceea, Preafericitul Parinte Teofil s-a inchinat in fata Sfantului Mormant și i-au fost prezentate lucrările tehnice în curs de desfășurare, acesta binecuvântand executarea proiectului de conservare și restaurare a Sfantului Mormant [https://lacasuriortodoxe.ro/sfantul-mormant] .

Informatia ne-a fost pusa la dispozitie prin bunavointa Secretariatul General al Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului. O galerie foto de exceptie puteti vedea in partea de sus a articolului de fata.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.