SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA – 2015: sfintele moaste au fost scoase spre inchinare

Ieri, la orele serii (20:00), moastele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase in procesiune si asezate intr-un baldachin special amenajat in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi, unde pelerinii se vor putea inchina, in urmatoarele zile, cu ocazia apropierii datei de cinstire a acestei mari sfinte – 14 octombrie.

Ulterior, tot la Catedrala din iasi, au fost primite si moaştele Sfintei Mironosițe și Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena si, de asemenea, o particica din Lemnul Sfintei Cruci. Aceste sfinte relicve au fost aduse de la Mănăstirea Simonopetra din Sfântul Munte Athos.

Maine, 11 octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Iași vor mai fi aduse, din Bucuresti, totodata, moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.

Ieri, la inchinare, la Sfintele Moaste ale Sfintei Parascheva, la orele pranzului, se formase deja un rand ordonat de persoane, care aveau de asteptat aproximativ 2 ore pentru a se inchina.

In curtea Catedralei se desfasoara, in aceasta perioada, ample lucrari de restaurare si de renovare, finalizandu-se lucrarile de hidroizolatie la nivelul soclului zidariei sfantului lacas.

De asemenea, se realizeaza, in prezent, aleile aflate in curtea Catedralei si redispunerea acestora intr-o pozitie mai optima, dupa cum ne-au informat corespondentii nostri aflati in zona – mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.