Moaste ale Sfantului Nicolae al Japoniei, distribuite bisericilor ortodoxe rusesti

O delegatie a Episcopiei de Sendai a Bisericii Ortodoxe Autonome Japoneze a vizitat zona Primorye (Rusia), cu ocazia a 45 de ani de la canonizarea Sfantului Nicolae al Japoniei.

Delegatia a daruit bisericilor ortodoxe vizitate, cu aceasta ocazie, particele din moastele Sfântul Nicolae.

O expoziție, intitulata “Crestinul în țara samurailor”, dedicata Sfantului Nicolae al Japoniei, a fost si ea deschisa in Vladivostok.

Biserica Ortodoxa Autonomă Japoneza a fost fondata de Sfantul Nicolae (Kasatkin), care a venit în Japonia, din Rusia, in anul 1861, la decizia Sfântului Sinod. El a fondat și a condus Misiunea Ortodoxă Rusă în Japonia, in 1870. El a tradus Sfânta Scriptură și cărțile liturgice, în limba japoneză, și a construit Catedrala Învierii, la Tokyo.

Biserica Ortodoxă Rusă l-a canonizat pe Arhiepiscopul Nicolae, în 1970. Patriarhia Moscovei a acordat autonomie Bisericii Ortodoxe Japoneze, în același an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.