Friday 14 august 2015

Mormantul Sfantului Columba din Iona a fost profanat

Zilele trecute, autori necunoscuti au profanat mormântul Sfântului Columba din Iona (Luminatorul Scoției), conform publicatiei Express.

Această mică insulă de pe coasta de vest a Scoției a fost un centru monahal în trecut și este locul in care Sfântul Columba a fost înmormântat, după ce a adus, în Scoția, Crestinismul (597 AD).

Profanatorii au distrus un planseu de lemn, care acoperea locul de înmormântare, ceea ce inseamna ca acestia au vizat in mod expres mormântul, moastele sfântului fiind facatoare de minuni. Ei nu au găsit nimic, ce ar fi putut fura.

Jane Martin, Manager al Abatiei scotiene Iona, a confirmat profanarea mormântului și a declarat că intenția autorilor a fost sa fure moastele.

Poliția efectueaza o ancheta.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.