Sfantul Gherman de Alaska: Aseara, Mitropolitul Tihon a pornit pelerinajul catre mormantul sfantului

Mitropolitul Tihon a deschis, aseara, cel de-al 45-lea Pelerinaj anual dedicat Sfantului Gherman de Alaska.

Mitropolitului Tihon i s-au alaturat Episcopul David de Sitka și Alaska, Episcopul Daniel de Santa Rosa și clericii și credincioșii din zona. Acesta este cel de-al 45-lea Pelerinaj anual al Sfantului Gherman, din Kodiak și Spruce Island, si are loc in perioada 7-9 august 2015.

Pelerinajul, care coincide cu aniversarea canonizarii din anul 1970 a Sfântului Gherman de Alaska, s-a deschis prin cântarea imnului Acatist în cinstea Sfântului Gherman (Herman), la Catedrala Sfintei Învieri, din Kodiak.

In aceasta dimineata, devreme, pelerinii vor porni in barci, de la Oscar Dock catre Lagoon Monk, in Spruce Island, unde Mitropolitul Tihon va prezida Sfânta Liturghie Arhierească, in Biserica Sfintii Serghie și Gherman din Valaam. Biserica marchează mormântul original al Sfântului Herman, ale cărui moaște se afla in prezent în Catedrala Sfânta Înviere.

Pelerinii se vor bucura de un picnic, înainte de a reveni la Kodiak, unde va fi oficiata o Vecernie Mare in Catedrala.

Sărbătoarea Sfântului Herman va avea loc maine, duminică, 9 august, oficiindu-se o Sfânta Liturghie Arhierească in Catedrala Sfintei Învieri, urmata de o agapa mare.

Cuviosul Părintele nostru Gherman (Herman) din Alaska (1756 – 13 decembrie 1837) a fost un propovăduitor în ţinuturile Alaskăi din secolul al XVIII-lea. În 1970, el a devenit primul sfânt care a fost canonizat de către Biserica Ortodoxă din America. În acelaşi timp, a avut loc o ceremonie similară, dar în altă parte, a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Rusiei.

Gherman din Alaska a fost un călugăr ortodox rus din Mănăstirea Valaam din Rusia care, împreună cu alţi 8 călugări, în anul 1793, a călătorit în Insulele Aleutine, pentru a duce mesajul Evangheliei indigenilor aleutini şi eschimoşi din acele zone. Ca parte a colonizării ruse a Americii, ruşii călătoreau şi neguţătoreau în acele zone încă din 1740. El a construit o şcoală pentru aleutini şi, adesea, i-a apărat în faţa nedreptăţilor şi abuzurilor comercianţilor ruşi. Le-a devenit cunoscut sub numele de Apa, care înseamnă “bunic”. El şi-a petrecut majoritatea vieţii ca singurul locuitor al Insulei Spruce, o insuliţă împădurită de lângă Insula Kodiak.

Sfântul Gherman este prăznuit de Biserica Ortodoxă în 9 august (data proslăvirii) şi în 13 decembrie (data adormirii).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.