Icoana izvoratoare de mir a Sfintei Ana si a Maicii Domnului, scoasa la inchinare

Mănăstirea Sfântul Tihon – South Canaan PA, SUA – isi serbeaza hramul “Sfanta Ana”, duminica, 26 iulie 2015. Maine, 25 iulie, ortodocsii cinstesc in mod deosebit “Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu”.

Conmform organizatorilor din manastire, cu ocazia sarbatorii, credincioșii se vor putea inchina la Icoana izvoratoare de mir cu numele “Sfanta Ana si Maica Domnului”, aflata in manastire din 2012.

Icoana, care s-a aflat in Biserica ortodoxă rusească a Maicii Domnului “Bucuria celor necajiti”, din Philadelphia, PA, SUA, a început să izvorasca mir pe 9 mai 2004.

Arhimandritul Atanasie, parohul bisericii, a fost cel care a observat primele siraguri de lichid si mai multe picaturi. Acumularea de lichid a fost observata in special pe maneca stanga a Sfintei Ana și pe voal, pe umărul stâng.

Celelalte picaturi aparute se aflau in alte parti ale icoanei. Lichidul parfumat, ușor uleios, a fost identificat ca fiind mir.

Comandata de Părintele Atanasie, la mănăstirea ortodoxă rusească pe Muntele Măslinilor din Ierusalim, icoana a fost finalizată în 1998 și a fost sfintita la Sfântul Mormânt, în Biserica Învierii.

Potrivit manastirii, “ajutor si vindecări au loc tot timpul la icoana facatoare de minuni și ea continuă să faca minuni pentru cei care se apropie cu credință”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.