Te Deum la Roma, langa moastele Sfantului Chiril. Ambasadorul Romaniei, prezent la eveniment

In ziua de 24 mai 2015, la sarbatoarea Sfintitilor Chiril si Metodiu, dupa calendarul vechi iulian, o slujba de Te Deum (de multumire adusa lui Dumnezeu) a fost oficiata langa sfintele moaște ale Sfântului Chiril, Intocmai cu Apostolii, Învățătorul Slavilor, în Bazilica Sfantul Clement din Roma.

Credinciosii parohiilor rusesti din Roma, numerosi pelerini și reprezentanți ai comunităților ortodoxe bulgara, sârba și româna din capitala Italiei, s-au strans laolalta într-una dintre cele mai vechi biserici creștine din aceasta capitala.

Mitropolitul Antonie al Europei Centrale și de Vest (Biserica Ortodoxă Bulgară) a fost cel care a condus slujba, oficiata langa mormântul Luminătorului sfânt al slavilor.

Printre cei care au participat la slujba s-a numarat si Ambasadorul României la Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.