Sarbatoarea irlandeza a Sfantului Patrick devenita foarte populara in Rusia

Agenția pentru Parcuri si Agrement a Moscovei a anunțat că, astazi, într-unul din parcurile din centrul capitalei ruse, va avea loc o parada de Ziua Sfântului Patrick.

“Saptamana Irlandeza – un festival de cultură irlandeză, va avea loc în Parcul Sokolniki, ca parte a sărbătorii Zilei Sfântului Patrick”, a informat serviciul de presă Mosgorpark, ieri, citat de Sputnik.

Parada anuală va începe cu un salut din partea reprezentantilor Ambasadei Irlandei și a organizatorilor evenimentului – care se asteapta sa atraga mii de locuitori din Moscova.

Participanții la paradă sunt așteptati să poarte imbracaminte de culoare verde – culoarea traditionala a Zilei Sfantului Patrick.

Mai multi muzicieni irlandezi si artisti vor lua parte la parada, care va fi urmată de un concert sustinut de formatii de muzica ruso-irlandeze.

Ziua Sfântului Patrick, sărbătorită în mod tradițional pe 17 martie, este o sarbatoare irlandeza, ce il comemoreaza pe Sfantul Patrick, care a murit în aceasta zi, și patrunderea Creștinismului în Irlanda. Introdusa la începutul secolului al 17-lea, ca sărbătoare religioasă, Ziua Sfântului Patrick a devenit o sărbătoare generală a culturii și patrimoniului irlandez.

Sărbătoarea a devenit deosebit de populara in randul tinerilor rusi, în ultimii ani.

Diverse evenimente culturale, inclusiv un festival de film irlandez, au loc la Moscova pe 11-22 martie, ca parte a Săptămânii Irlandeze, mai informeaza Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.