Monday 19 january 2015

STIRI Grecia | Sfantul Sinod restrictioneaza utilizarea Internetului de catre calugari si clerici

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a emis o notificare formală, care limitează utilizarea Internetului de catre clerici și călugări, informeaza Greek Reporter, citat de NETCreator [https://www.netcreator.ro] .

În avizul său, Sfântul Sinod a precizat anumite restricții, în ceea ce privește discuțiile online și comentariile pe care membrii clerului le fac folosind discursuri care provoaca divizare, propagarea sau promovarea unor facțiuni partizane.

“Călugării nu au voie să se exprime, mai ales prin intermediul Internetului, în vreun mod care sa duca la nerespectarea juramintelor lor ascetice, sau sa se implice în probleme lumești, care pot afecta natura monahismului”, a declarat anunțul.

Prezenta decizie a vizat mai multe site-uri web, care pot fi găsite pe Internet, si care pun la dispozitia credinciosilor “spovedanii” on-line sau alte servicii, informeaza Greek Reporter.

Anunțul include, de asemenea, restricții privind site-urile parohiale, care de acum înainte vor fi lansate numai după ce au primit o aprobare oficială, unicul lor obiectiv fiind acela de a informa enoriasii, vizavi de slujbe, de programele de cateheză sau despre istoria bisericii, fără a prezenta o anumita persoana, mai informeaza NETCreator [https://www.netcreator.ro] .

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.