STIRI Grecia | Sfantul Sinod restrictioneaza utilizarea Internetului de catre calugari si clerici

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a emis o notificare formală, care limitează utilizarea Internetului de catre clerici și călugări, informeaza Greek Reporter, citat de NETCreator [https://www.netcreator.ro] .

În avizul său, Sfântul Sinod a precizat anumite restricții, în ceea ce privește discuțiile online și comentariile pe care membrii clerului le fac folosind discursuri care provoaca divizare, propagarea sau promovarea unor facțiuni partizane.

“Călugării nu au voie să se exprime, mai ales prin intermediul Internetului, în vreun mod care sa duca la nerespectarea juramintelor lor ascetice, sau sa se implice în probleme lumești, care pot afecta natura monahismului”, a declarat anunțul.

Prezenta decizie a vizat mai multe site-uri web, care pot fi găsite pe Internet, si care pun la dispozitia credinciosilor “spovedanii” on-line sau alte servicii, informeaza Greek Reporter.

Anunțul include, de asemenea, restricții privind site-urile parohiale, care de acum înainte vor fi lansate numai după ce au primit o aprobare oficială, unicul lor obiectiv fiind acela de a informa enoriasii, vizavi de slujbe, de programele de cateheză sau despre istoria bisericii, fără a prezenta o anumita persoana, mai informeaza NETCreator [https://www.netcreator.ro] .