STIRI | Inaugurarea Bisericii Sfantul Gheorghe din Cairo are loc pe 24 aprilie

Patriarhul Alexandriei și al Întregii Africi, Teodor, l-a invitat pe Primul-Ministru al Egiptului, Ibrahim Mahlab, sa participe la inaugurarea bisericii grec-ortodoxe a Sfântului Gheorghe, în Vechiul Cairo, pe 24 aprilie 2015.

Cei doi bărbați s-au intalnit zilele trecute si au purtat discutii despre aceasta biserică. Patriarhul l-a informat pe Primul-Ministru egiptean, cu privire la faza finală a renovarii istoricei biserici Sfantul Gheorghe (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Mahlab a lăudat activitatea multilaterală a Patriarhului Teodor și l-a asigurat că evenimentele de inaugurare vor fi plasate sub auspiciile Președintelui țării.

El a subliniat că aceasta biserica este un simbol al prieteniei între oamenii din Egipt, Grecia și Cipru, precum și un simbol al coexistenței și respectului între creștini și musulmani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.