STIRI Pelerinaje | Peste 40% dintre rusi au vizitat, cel putin o data in viata lor, un loc declarat sfant

Peste 40% din cetățenii Federației Ruse au vizitat locuri sfinte, cel puțin o dată în viața lor.

Cel mai recent sondaj, realizat de Centrul Tuturor Rusilor pentru Studierea Opiniei Publice, 41% din cetățenii Federației Ruse au vizitat cel puțin o dată în viața lor locurile sfinte, cum ar fi bisericile care conțin moaste de sfinți, icoane facatoare de minuni sau alte locuri declarate sfinte.

Potrivit respondenților, pelerinajele acestora au fost motivate, mai presus de toate, de credință și de dorința de a fi mai aproape de Dumnezeu (51%).

Alții au fost încurajați de durere, de nevoia de ajutor (8%) sau de nevoia de a se ruga pentru iertarea păcatelor lor (7%).

Unii au vizitat locurile sfinte, ca pe o oportunitate de a-si lărgi orizonturile (16%).

Studiul arată că creștinii ortodocși (47% din respondenți) au mers mai des in pelerinaj, decat reprezentanții altor religii (31%) și decat cei necredincioși (19%).

Majoritatea covârșitoare a respondenților (94%) memoreaza o experiență pozitivă din pelerinajul lor.

Două treimi din cetățenii Federației Ruse (68%) și aproximativ 90% dintre cei care au făcut deja un pelerinaj, isi mai doresc să viziteze locuri sfinte, în viitor.

21% dintre respondenți spun că nu vor merge în pelerinaj.

La sondaj au luat parte 1 600 de persoane, din 46 de teritorii ale Federației Ruse. Eroarea statistică nu depășește 3,5%.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.