STIRI Ucraina | Zid prabusit in Complexul Catedralei Sfanta Sofia din Kiev

O parte din zidul sit-ului protejat la nivel national “Sofia Kieveana” (a carui componenta principala este complexul Catedralei Sfânta Sofia) s-a prăbușit parțial.

Comisia permanentă a Culturii și Turismului din Consiliul Local al Kievului a avertizat ca exista posibilitatea distrugerii, în continuare, a sit-ului “Sofia Kieveana”, conform UNIAN.

Zidul are o inaltime de 5 metri. Potrivit locuitorilor din blocul de peste drum (Strada Streletskaya), zgomotul cauzat de prabusirea acestuia a fost atât de puternic, încât pereții apartamentelor au trepidat, se arata intr-un raport al mass-mediei ucrainene.

Potrivit UNIAN, ministrul ucrainean al culturii, Eugene Nishchuk, a raportat că “acest incident poate fi justificat parțial prin faptul că zidul a fost construit încă din anii ‘60 – ‘70, iar el nu avea valoare istorică”.

În același timp, ministrul a menționat că faptul ca “zidul” Complexului Sfintei Sofia “se prabuseste, este un semnal foarte serios de alarma”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.