O parte din vesmantul Sfantului Iustin Popovici ajunge in Franta

Ieri, 29 iunie 2014, în Bois-Salair, Franta, a sosit o particica din vesmantul care a acoperit moaștele recent descoperite ale Sfantului Iustin Popovici, unul dintre cei mai mari teologi ortodocși ai vremurilor noastre.

Exhumarea sfintelor moaste a avut loc joi, 12 iunie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe si video), iar o Sfanta Liturghie solemna a fost oficiata pe 14 iunie, la sărbătoarea sfântului, in Mănăstirea Celije, situata la o sută de kilometri de Belgrad (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe si foto).

Cu ocazia aducerii vesmantului, o Liturghie a fost oficiata ieri, in Mănăstirea Nașterii Preafintei Nascatoare de Dumnezeu, în Bois-Salair.

Sărbătoarea a fost amplificată de prezența Arhimandritul Placide, starețul mănăstirii Sfantul Antonie cel Mare, și Arhimandritul Simeon, starețul Mănăstirii Sfantul Siluan.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.