Lăcașuri Ortodoxe

Din ce în ce mai aproape de adevăr...

11:12

Slujire in parohia Scanteia-Slobozia si vizite in parohiile Bucsa-Dumitresti si Slobozia Noua

Duminică, 10 martie 2013, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Scânteia, Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacucernici părinţi consilieri, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia, şi un sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de membrii Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia. Alături de mulţimea de credincioşi, la slujbă, au participat şi autorităţi locale, judeţene şi centrale.

În cadrul Sfintei Liturghii, a fost hirotonit diacon tânărul teolog Nicolae Niţă, care va fi hirotonit preot pe seama parohiei Sfântul Gheorghe din Protopopiatul Slobozia.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre Înfricoşătoarea Judecată, despre faptul că vom fi judecaţi şi vom primi răsplată sau pedeapsă după credinţa pe care am mărturisit-o, despre privegherea activă la care ne îndeamnă Mântuitorul în aşteptarea venirii Sale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba Parastasului pentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai sfântului lacaş, apoi a efectuat două vizite pastorale in parohiile Bucşa-Dumitreşti şi Slobozia Nouă din Protopopiatul Slobozia.

11 March 2013

vezi știrile de azi