Lăcașuri Ortodoxe

Din ce în ce mai aproape de adevăr...

11:06

UE ii cere Turciei sa ridice interdictiile impuse Ciprului

Niciun capitol de negociere nu va mai fi deschis, pana cand Turcia nu pune în aplicare Protocolul de la Ankara și ridica toate restricțiile privind aviația si transportul maritim cipriote, conform unui oficial al Comisiei Europene, care a facut declaratia la Conferinta Maritima a Ciprului, începuta luni la Limassol, conform Famagusta Gazette.

Comentariile oficiale au venit în urma recursului Președintelui cipriot Nicos Anastasiades, catre Organizația Maritima Internaționala și Comisia Europeană, de a-si exercita influența și pârghiile "in ridicarea embargoului turc, din transportul maritim".

Turcia nu permite avioanelor cipriote să aterizeze pe aeroporturile din Turcia și interzice navelor sub pavilion cipriot să acosteze în porturile sale.

Turcia, un candidat pentru aderarea la UE, a semnat în 2005 Protocolul de la Ankara, un document care prevede ridicarea restricțiilor comerciale aplicate tuturor statelor membre UE, dar nu a reușit să-l pună în aplicare, nici pana astazi.

"În numele Comisiei Europene, este clar că nu va fi nicio relansare a capitolelor de negociere, pana cand Turcia nu se conformeaza Protocolului de la Ankara, cu privire la navele și avioanele cipriote", a declarat Fotis Karamitsos, director general adjunct în cadrul Direcției Generale pentru Miscare și Transport a Comisiei Europene.

09 October 2013

vezi știrile de azi