Lăcașuri Ortodoxe

Din ce în ce mai aproape de adevăr...

07:33

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor: Șeica Mică și Șeica Mare, judeţul Sibiu


Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, defsășurâdnu-se în parteneriat media oficial Lăcașuri Ortodoxe, organizează duminică, 18 august 2019, cel de-al IV-lea eveniment din acest an
desfăşurat în cadrul programului Târgul de ţară, sub egida programului Sibiu Regiune
Gastronomică Europeană 2019.
Este vorba despre Tradiţii și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor cu participarea comunităţii din Șeica Mică și Șeica Mare, judeţul Sibiu, careva avea loc între orele 10 şi 16, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber. Acțiunea respectivă face parte din seria de evenimente prin care Muzeul ASTRA îşi propune să promoveze şi să susțină produsele şi cultura gastronomică din satul românesc.
,,Comunităţile Șeica Mică și Șeica Mare se află în centrul atenţiei noastre, pentru a reliefa
tradiţia culinară, prin pregătirea de mâncăruri și produse tradiţionale, dar și prin prezentarea de obiceiuri și dansuri specifice zonei. De aici vor veni gospodine, producători de produse tradiţionale, meșteri, artiști și dansatori, toţi hotărâţi să își arate cât mai bine priceperea în a face lucruri frumoase, plăcute sau gustoase.
Producătorii veniţi din Șeica Mică, alături de producătorii permanenţi ai Muzeului ASTRA vor comercializa legume, produse din lapte și carne de oaie, produse apicole, siropuri, pâine de casă și prăjituri tradiţionale” , a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.
Printre rețetele tradiționale pe care le vor găti socăcițele (bucătăresele din Șeica Mică)
duminică la Târgul de țară regăsim ciorba de paparadă, chisătura pe pâine, ardei umplut şi prăjitura cu scorțişoară. De asemenea, grupul şcolar din Șeica Mică şi ansamblul folcloric Florile Visei din Șeica Mare vor face aici demonstrații de dansuri populare, iar elevii şcolii din Șeica Mică vor organiza un atelier de pictat cahle.

Info text: Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA
14 August 2019

vezi știrile de azi