Lăcașuri Ortodoxe

Din ce în ce mai aproape de adevăr...

07:08

Sărbătoarea Sfinților de la Niculițel, in curtea Monumentului paleocreștin din Niculițel - 2019

Pe 4 iunie 2019 la Niculițel, a avut loc pelerinajul de cinstire a Sfinților Mucenici: Zotic, Atal, Camasie și Filip. Pelerinii sosiți din județul Tulcea, dar și din țară, s-au închinat cu multă evlavie la moaștele Sfinților Mucenici, cinstindu-i pentru martiriul pe care l-au pătimit, pentru credința nestrămutată în Domnul nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române : Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian - Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfinţitul Părinte Andrei - Episcopul Covasnei şi Harghitei, Preasfinţitul Părinte Visarion - Episcopul Tulcii, împreună cu un sobor de preoți.

După Sfânta Liturghie, la sediul Protopopiatului Niculiţel, a fost inaugurat muzeul satului din Niculițel, o expoziție ce conține diverse obiecte tradiționale, utilizate de către țăranii din Niculițel în gospodărie, în perioada preindustrială.

Troparul Sfintilor Mucenici de la Niculitel

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoințele lor cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au surpat; zdrobit-au și ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Fotografii și text : Valeriu Leonov, corespondent local - Lăcașuri Ortodoxe

10 June 2019

vezi știrile de azi