Sfântul Slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul

Transmisiune în direct: Slujba Sfintei Liturghii

Pedepse pentru cei din Mânăstirea Esfigmenu

19 aprilie 2019
15:47

17 ani de închisoare și o amendă de 600 euro - este hotărârea Curții de Apel din Tesalonic la adresa instigatorilor și agresorilor din spatele atacului cu cocktail-uri Molotov, din iulie 2013, îndreptat împotriva reprezentanților poliției, din interiorul clădirilor mănăstirii Esfigmenu din Muntele Athos.

 

Alți 6 membri ai ocupației ilegale au fost condamnați la nouă 9 ani și 5 luni de închisoare. La data atacului, călugării negaseră că ar fi lansat cocktail-uri Molotov împotriva forțelor de ordine venite să dea curs manevrei de evacuare a Mânăstirii după ce călugării acesteia fuseseră excomunicați de către Patriarhul Ecumenic.

 

În urma încercării Patriarhului Bartolomeu I de apropiere față de Biserica Catolică, aceștia refuzaseră să-l mai pomenească la slujbe. În decembrie 2002 Patriarhia de Constantinopol a dispus evacuarea călugărilor recalcitranți, decizie contestată în fața instanțelor elene de călugării de la Esfigmenu. În noiembrie 2005 o curte de apel a constatat legalitatea deciziei Patriarhiei de Constantinopol.

vezi știrile de azi