Discuție între Patriarhul siriac-ortodox și Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei

19 aprilie 2019
12:32

Pe 9 aprilie 2019, Patriarhul siriac ortodox de rit oriental Mor Ignatius Aphrem II s-a întâlnit cu Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, la Palatul Regal din Amman. Patriarhul a mulțumit Majestății Sale, pentru sprijinirea Bisericilor și a prezenței creștine în regiune, remarcând situația din Siria și Irak. Acesta și-a exprimat fericirea, de asemenea, în ce privește evoluțiile pozitive din Siria.


Cu toate acestea, el a denunțat misterul din jurul cazului celor doi Arhiepiscopi răpiți din Aleppo: Mor Gregorius Youhanna Ibrahim și Boulos Yaziji. Patriarhul a cerut, în acest sens, ajutorul Majestății Sale, pentru a duce cazul la bun sfârșit.

 

Patriarhul a mai discutat și despre o biserică ortodoxă siriacă ce urmează să fie construită pe Râul Iordan în viitorul apropiat și l-a prezentat Majestății Sale pe Pr. Raban Gabriel Dahho, numit nou Arhiepiscop Vicar Patriarhal în Ierusalim, Iordania și Țara Sfântă.


Majestatea Sa, Regele Abdullah, l-a salutat pe Patriarh și l-a asigurat că creștinii sunt o componentă majoră a regiunii și că Iordania va continua să apere proprietățile Bisericilor, în special în Ierusalim, și nu va înceta să sprijine prezența creștină în Orientul Mijlociu, mai ales în Iordania.

vezi știrile de azi