Consumul de carne și implicațiile etice, în spiritualitatea ortodoxă

14 martie 2019
07:19
Jean Claude Larchet alături de Patriarhul României

Jean-Claude Larchet, un teolog ortodox francez, unul dintre cei mai de seamă patrologi ortodocși, va fi prezent la Târgul de Carte din Paris, Poțile Versailles-ului, luni, 18 martie 2019, unde va participa, vizavi  de cartea sa "Animalele în spiritualitatea ortodoxă" (Editura Syrtes), la o masă rotundă pe tema "Ancheta societății / Am denaturat animalele?"; "Consumarea cărnii a devenit subiect de dezbateri intense în sfera publică, stimulând reflecțiile fiecăruia... înaintea propriei sale farfurii. Cum să continuăm să mâncăm animale, odată ce cunoaștem abuzul producției lor industriale? De cealaltă parte, de ce consumul de carne naște astfel de probleme etice?".

La masa rotundă, moderată de Jean-Antoine Loiseau, vor participa, de asemenea, Brigitte Gothière, peședinte L214, cu "Partea ascunsă a farfuriilor noastre" (Robert Laffont), Hugo Clement cu "Cum m-am oprit să mănânc animale" (Seuil) și Elodie Vieille-Blanchard cu "Revoluția Vegană" (Dunod).

 

Conform revistei Orthodoxie, masa rotundă va avea loc între orele 16:00 și 17:00. Aceasta va fi urmată, de la ora 17:00 până la ora 18, de o sesiune de autografe.

vezi știrile de azi