Se apropie zile de mare sărbătoare la VARNA, în Bulgaria, cu oaspeți din alte Biserici Ortodoxe locale

07 februarie 2019
13:32

Pe 13 februarie 2019, în Biserica Ortodoxă Bulgară va avea loc aniversarea împlinirii vârstei de 50 de ani, de către actualul Mitropolit de Varna și Velikopreslav, Ioan.

 

Astfel, miercuri, de la ora 9:30, în Catedrala Mitropolitană din Varna „Adormirea Maicii Domnului“, va fi oficiată o Sfântă Liturghie, la care va participa și Patriarhul bulgar Neofit, alături de episcopi - membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare și oaspeți din alte Biserici Ortodoxe locale.

 

A doua zi, pe 14 februarie, joi, se împlinesc 1 150 de ani de la Adormirea Sfântului Chiril slavo-bulgarul. Această distinsă aniversare va fi marcată printr-o oficiere a Sfintei Liturghii în Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului“ din Varna, iar de la ora 10:30 va fi oficiată o slujbă solemnă de mulțumire, care să marcheze aniversarea, de asemenea, în frunte cu Sanctitatea Sa Patriarhul bulgar și Mitropolit al Sofiei, Neofit, coslujind cu episcopii - membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare și oaspeți din alte Biserici Ortodoxe locale.

vezi știrile de azi