Patriarhul Filaret va continua să conducă Eparhia Kievului. Noi hotărâri ale primei ședințe sinodale a Bisericii nou înființate de Patriarhia Ecumenică în Ucraina

07 februarie 2019
09:00
Patriarhul Filaret

În cadrul sesiunii sale din 5 februarie 2019, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Ucraina nou înființate de Patriarhia de Constantinopol a decis că "Sanctitatea Sa Patriarhul Filaret va continua să conducă Eparhia Kievului, și anume parohiile și mănăstirile din Kiev (cu excepția Mănăstirii Sfântul Mihail Domul de Aur), care până la data de 15 decembrie 2018 i-au fost subordonate ca Patriarh al Kievului și al întregii Ucraine Rusești".

 

În plus "la propunerea Primatului [Mitropolitul Epifanie], Mitropolitul Simeon de Vinitia și Bar [fost Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei] a fost confirmat ca Secretar General al Sfântului Sinod".

 

Conform unui raport al revistei franțuzești Orthodoxie, care citează publicația ucraineană Pomisna, în cele din urmă, "ținând seama de importanța deosebită a dezvoltării relațiilor ecleziastice externe, direcția Administrației acestora este rezervată Primatului".

vezi știrile de azi