Declarație privind Sfințenia Vieții - Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii

06 februarie 2019
07:38

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii afirmă sfințenia vieții pe baza convingerii ferme că viața începe în momentul concepției. Adunarea rămâne hotărâtă în convingerea că orice ingerință în dezvoltarea vieții este o problemă gravă și, prin urmare, participă în mod regulat la o varietate de evenimente relevante și, de asemenea, prezintă declarații pertinente pe această temă.

 

Recunoscând că există cazuri medicale rare, dar grave, în care mama și copilul pot necesita intervenții extraordinare, Adunarea Episcopilor este profund îngrijorată de faptul că luarea vieții nevinovate prin avort a devenit o normă culturală acceptabilă. Acest fenomen - din ce în ce mai răspândit pe parcursul societății contemporane - a fost exacerbat de o lege recentă a Senatului de Stat din New York (S.240). Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii denunță categoric aceste evoluții negative care permit avortul, în anumite circumstanțe nejustificate, chiar și în cel de-al treilea trimestru al sarcinii.

 

Adunarea Episcopilor le amintește în continuare credincioșilor că Hristos este un far al speranței în această lume provocatoare. În consecință, Biserica este întotdeauna pregătită și dispusă să sprijine femeile care au în vedere avortul, pentru a găsi căi alternative de atenuare a oricăror greutăți fizice și spirituale. Biserica este pururea o mamă - iubitoare, cu grijă, înțelegătoare, rugătoare și protectoare a întregii vieți umane.

vezi știrile de azi