Reprezentantul Bisericii din Constantinopol, în Georgia: Nu am venit să impunem nimic Bisericii din Georgia!

01 februarie 2019
12:51

„Patriarhul Georgiei are înțelepciunea de a lua o decizie asupra Bisericii Autocefale din Ucraina“, a declarat Mitropolitul Emmanuel al Franței, imediat după întâlnirea sa cu Catolicosul-Patriarh al Georgiei, Ilia al II-lea.

 

Adresându-se presei, Mitropolitul a declarat: "Este o mare bucurie că ne-am aflat astăzi în țara ospitalieră a Georgiei și mai ales în interiorul Bisericii Preasfinte a Georgiei".

 

Potrivit Mitropolitului Emmanuel, ca șef al delegației Patriarhiei de Constantinopol sosite în Tbilisi, întâlnirea sa cu Patriarhul Georgiei a fost "o întâlnire amicală între cele două Biserici prietene".

 

"Scopul vizitei mele de astăzi a fost cooperarea frățească cu Patriarhul și cu membrii ierarhiei Bisericii Georgiene, în cadrul căreia am schimbat păreri despre chestiunile Ortodoxiei în general și, în mod firesc, am discutat despre acordarea Tomosului de Autoceaflie de către Biserica Mamă a Constantinopolului, Bisericii Ucrainei", a spus Mitropolitul Emmanuel.

 

În ceea ce privește autocefalia Bisericii Ucrainene, Mitropolitul Franței a mărturisit: "Nu am venit să impunem nimic Bisericii din Georgia! Patriarhul Georgiei are înțelepciunea și bunul simț încât să facă ceea ce trebuie să facă Biserica Georgiei și există o cooperare excelentă între Patriarhia Ecumenică și Patriarhia Georgiei".

 

În concluzie, Mitropolitul a adăugat că "discuția a făcut referire la toate subiectele cu care se confruntă astăzi Ortodoxia. Trebuie să menținem unitatea Bisericii Ortodoxe și am fost absolut de acord cu aceasta".

 

Sursă foto: Patriarhia Georgiei

Traducere Lăcașuri Ortodoxe - după un raport al revistei frantuzești Orthodoxie, care citează revista grecească Romfea

vezi știrile de azi