Mass-media sârbă a numit-o: Biserica lui Putin, acum aproape de finalizare. Președintele rus așteptat pe 17 ianuarie, în Serbia

15 ianuarie 2019
11:19

Ca simbol al prieteniei ruso-sârbe, în localitatea Banstol din Fruska Gora, Serbia, se ridică prima biserică în stil rusesc din Serbia, concepută ca replică a bisericii rusești din Sofia, Bulgaria, conform publicatiei bulgărești Dveri

Fruška Gora, Serbia

Mass-media a numit-o "Biserica lui Putin", recunoscut ca apărător al Ortodoxiei, iar noul lăcaș urmează să fie închinat Maicii Domnului. Construcția a început în 2015 și acum este aproape finalizată.

 

Cupolele de aur sunt făcute de maeștrii din Donetsk, iar steagul rus flutură în vârful sfântului lăcaș. Primul donator al templului a fost chiar Președintele sârb Tomislav Nikolic, iar principalii sponsori sunt din Rusia.

 

Se urmărește ca vizitarea bisericii să fie inclusă în programul oficial al Președintelui rus Vladimir Putin, care va vizita țara pe 17 ianuarie 2019. Organizațiile patriotice locale pregătesc o primire masivă a liderului rus, fiind așteptată participarea a 70.000 de oameni. (pentru foto cu noua biserică: https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100724/catid,19/id,68151/view,article/ )

vezi știrile de azi