Boboteaza la Tulcea, în 2019 - imagini inedite cu credincioșii, alături de episcopul lor

10 ianuarie 2019
18:14

Duminică, 6 ianuarie 2019, pe malul falezei Municipiului Tulcea,  a avut loc Sfințirea Apelor Dunarii, de către P.S. Visarion Episcopul Tulcii, în prezența unui sobor de preoți și a câteva mii de credincioși tulceni.


Dintre oficialități au participat, Petre Badea vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat managerul public al județului Tulcea, Corvin Bangu subprefectul județului Tulcea, Ion Ganea senator, Constantin Hogea primarul Municipiului Tulcea.

 

P.S. Visarion a eliberat un porumbel alb, act ce simbolizează pogorârea Duhului Sfânt. Cinci tineri angajați M.A.I. s-au aruncat în apele reci ale fluviului, pentru a prinde crucea aruncată de Episcopul Tulcii.

 

În acest an, cel care a ajuns primul la cruce a fost Plutonierul Major Pavel Cacenco, de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Delta Tulcea. Pavel Cacencu a realizat această performanță și anul trecut, iar în decursul anilor este a cincea reușită.

 

Tinerii au fost premiați de către P.S. Visarion și de Vasile Strat, managerul public al județului Tulcea.

 

În încheiere, P.S. Visarion Episcopul Tulcii, le-a transmis tuturor credincioșilor prezenți:

„Îl rugăm pe Dumnezeu să ne îmbrace şi pe noi în lumină, ca-n lumina lui Hristos să putem umbla pe parcursul întregului an. Să ne ajute Dumnezeu ca anul în care am intrat să fie unul binecuvântat de Dumnezeu, un an al milei Domnului! 
La mulţi ani tuturor, de sărbătoarea Bobotezei, şi de sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul!”  

 

Valeriu Leonov, corespondent Lăcașuri Ortodoxe®

vezi știrile de azi