91.0 FMAscultați
Radio Renașterea
în direct

Ascultați în direct postul de radio ortodox Renașterea, al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Ascultați
Radio Renașterea

Informații despre Radio Renașterea

Un instrument de misiune a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului | www.radiorenasterea.ro

Postul Radio Renasterea a fost lansat pe data de 1 mai 1999, la initiativa si cu binecuvantarea vrednicului de pomenire Inaltpreasfintitul Parinte Bartolomeu Anania, intaiul Mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. In prezent, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului se afla sub pastorirea Inaltpreasfintitului Parinte Andrei (Andreicut), Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului.

In grila de emisie a postului Radio Renasterea se regasesc emisiuni care au caracter teologic, programe muzicale, secvente informative si transmisiuni in direct ale sfintelor slujbe, fiind dedicat tuturor categoriilor de varsta.

Obiectivul principal al postului de radio este acela "de a aduce în peisajul radiofonic o nuanţă nouă, aceea a spiritualităţii creştine". Astfel, prin emisia continua a postului de radio, se incearca promovarea misiunii religioase si culturale a Bisericii Ortodoxe.

Din 1 mai 1999, postul de radio Renasterea a inceput sa emita pe frecventa 91 Mhz, in Municipiul Cluj-Napoca si in regiunile limitrofe. La implinirea a 6 ani de la emisie, tot intr-o zi de 1 mai, in 2005, postul de Radio Renasterea a inceput sa emita si pe frecventa 102Mhz, in Bistrița. Incepand din 2 octombrie 2018, postul de radio emite si in zona Huedinului, pe frecventa 99.1Mhz, ajungand pana in judetul Salaj.

Postul Radio Renasterea transmite in direct in fiecare dimineata Slujba Sfintei Liturghii, iar seara Slujba Vecerniei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.