1. Acesta este un contract.

a. Acești Termeni și condiții (“Termeni”), împreună cu Politica de Confidențialitate a Lăcașuri Ortodoxe, alcătuiesc un contract obligatoriu din punct de vedere juridic între dvs. și Asociația non-profit Lăcașuri Ortodoxe, înregistrată prin CIF 25492529, al cărei domeniu de activitate este dedicat exclusiv Bisericii Creștin Ortodoxe (“Lăcașuri Ortodoxe”, “noi” și “noastre” / “noștri” / “noastră” / “nostru”). Utilizând Serviciile (așa cum sunt definite mai jos), sunteți de acord să fiți supus acestor Termeni. Dacă nu sunteți de acord cu acești Termeni, trebuie să renunțați la utilizarea Serviciilor.

b. Așa cum este utilizat în acești Termeni, cuvântul “Servicii” se referă la serviciile online oferite de Lăcașuri Ortodoxe prin aplicațiile sale software, site-urile web și API-urile sale.

2. Ne așteptăm să fiți un utilizator responsabil.

a. Sunteți de acord că nu veți utiliza Serviciile în scopuri care sunt ilegale sau interzise de acești Termeni. Sunteți de acord să urmați toate legile și reglementările locale, de stat, naționale și internaționale aplicabile. Sunteți singurul responsabil pentru toate acțiunile sau neglijențele care apar în timpul utilizării oricăror Servicii, inclusiv a conținutului oricăror date/elemente pe care le trimiteți prin intermediul Serviciilor și a oricărui conținut pe care îl încărcați sau îl publicați folosind Serviciile.

b. Ne așteptăm să respectați drepturile altora. Folosind Serviciile, sunteți de acord că nu veți încărca, transfera sau face altfel disponibil fișiere, imagini, cod, materiale, alte informații sau conținut (“Conținut”) care încalcă drepturile oricărei terțe părți, inclusiv dreptul unei terțe părți la proprietatea intelectuală, oricum ar fi definite.

c. De asemenea, sunteți de acord să nu încărcați, să transferați sau să puneți la dispoziție alt conținut obscen, vulgar, orientat sexual, urât sau amenințător sau care să nu respecte valorile creștin ortodoxe. Lăcașuri Ortodoxe interzice strict mesageria nesolicitată și reclamele neautorizate în timpul utilizării Serviciilor.

d. Lăcașuri Ortodoxe are o politică de toleranță zero împotriva conținutului abuzurilor sexuale asupra copiilor și va opri pe cât posibil accesul oricărui utilizator care publică sau distribuie conținut de abuz sexual asupra copiilor. În plus, pe cât posibil, vom raporta un astfel de utilizator autorităților competente.

e. Recunoașteți că informațiile de orice fel care vă sunt prezentate prin intermediul Serviciilor pot fi protejate de drepturi de autor, mărci comerciale, brevete și/sau alte drepturi și legi de proprietate. Sunteți de acord să nu încălcați aceste legi și să nu încalcați în niciun fel aceste drepturi.

f. Anumite servicii vă pot permite să publicați sau să trimiteți conținut care poate fi vizualizat de alții (“Conținut generat de utilizator”). Sunteți de acord că Lăcașuri Ortodoxe nu răspunde pentru Conținutul generat de utilizator. Lăcașuri Ortodoxe nu are obligația de a previzualiza conținutul generat de utilizator, dar Lăcașuri Ortodoxe are dreptul de a refuza să publice, să editeze sau să furnizeze conținutul generat de utilizator. Lăcașuri Ortodoxe își rezervă dreptul de a elimina Conținutul generat de utilizator din orice motiv, dar Lăcașuri Ortodoxe nu este responsabil pentru nicio disfuncționalitate sau întârziere în eliminarea unui astfel de material. Lăcașuri Ortodoxe își rezervă dreptul de a bloca accesul oricărui utilizator la orice conținut, site web sau pagină web, la discreția noastră.

g. Lăcașuri Ortodoxe nu revendică proprietatea niciunui conținut generat de utilizator. Cu toate acestea, prin trimiterea conținutului generat de utilizator prin orice serviciu, inclusiv orice idei, concepte, know-how sau tehnici descrise în acesta, consimțiți la utilizarea nerestricționată de către Lăcașuri Ortodoxe a acestor articole.

h. Dacă încărcați conținut generat de utilizator pe site-urile Lăcașuri Ortodoxe, garantați că aveți drepturile și autoritatea necesară pentru a face acest lucru, inclusiv consimțământul necesar pentru încărcarea și distribuirea informațiilor personale despre terțe persoane. Sunteți de acord că nu veți încărca viruși sau alte forme de malware.

3. Detalii. Pentru claritate și în concordanță cu restul acestor Termeni, mai jos găsiți mai multe detalii despre serviciile specifice care pot fi disponibile pe site-urile Lăcașuri Ortodoxe sau în aplicațiile software.

a. Captură de ecran: Navigatorul Lăcașuri Ortodoxe pentru computere poate include funcții care vă permit să faceți capturi de ecran (poze) cu conținut vizualizat prin browser. Această funcție este destinată numai utilizării dvs. personale, non-comerciale. Sunteți de acord să nu utilizați niciodată funcția în vreun fel care încalcă legea aplicabilă sau drepturile oricărui terț, inclusiv drepturile de autor.

b. Recomandări știri: Navigatorul Lăcașuri Ortodoxe poate include un flux de știri de tip agregator (RSS/Atom) pentru a te ajuta să descoperi și să accesezi un conțiunut oferit de terți pe internet. Lăcașuri Ortodoxe nu deține niciun control editorial asupra niciunui conțiut pe care dvs îl accesați prin acest Serviciu. Lăcașuri Ortodoxe își rezervă dreptul deplin de a integra în acest Serviciu terțele părți după criteriile noastre și respectând exclusiv valorile creștin ortodoxe.

c. Radio/Video/TV: Paginile Web şi Navigatorul Lăcașuri Ortodoxe pot include un software de redare a materialelor audio/video (înregistrate sau în direct) preluate de la terți, asupra cărora Lăcașuri Ortodoxe nu deține niciun control și pentru care nu îi revine nicio garanție și răspundere.

4. Serviciile sunt furnizate fără nicio garanție sau răspundere. Lăcașuri Ortodoxe nu garantează că utilizarea Serviciilor de către dvs nu va avea probleme. Deși muncim din greu pentru a oferi software-uri și servicii de cea mai înaltă calitate, nu putem și nu garantăm că vor funcționa perfect de fiecare dată sau în orice situație.

a. Serviciile sunt furnizate “așa cum sunt” fără garanții de niciun fel. Lăcașuri Ortodoxe și/sau furnizorii respectivi, prin prezenta, refuză să ofere garanții în ceea ce privește Serviciile, inclusiv garanțiile și condițiile implicite de comercializare, de conformitate pentru un anumit scop și calitate.

b. Lăcașuri Ortodoxe nu răspunde și nu garantează că Serviciile vor fi neîntrerupte sau fără erori, că defectele vor fi corectate sau că Serviciile ori serverul care le pune la dispoziție sunt lipsite de viruși sau alte componente dăunătoare.

c. În conformitate cu legislația locală, este posibil ca anumite servicii și site-uri web să nu fie disponibile în unele țări. De asemenea, conform Statutului Asociației Lăcașuri Ortodoxe, nu vor fi promovate în regim special (ca “verificate”) decât site-urile web și serviciile care respectă valorile creștin ortodoxe, ierarhia Bisericii Creștin Ortodoxe și care nu urmăresc scopuri comerciale sau de marketing evidente, Lăcașuri Ortodoxe rezervându-și dreptul să excludă și să includă în rândul site-urilor web și serviciilor promovate, din orice motiv (după criteriile noastre), orice site web sau serviciu, în orice moment, cu sau fără o notificare prealabilă.

5. Anumite servicii sunt furnizate de terți. Unele servicii accesibile prin aplicațiile software Lăcașuri Ortodoxe sunt furnizate de alte companii („Servicii terțe părți”). Serviciile terților pot fi supuse unor termeni și condiții separate.

6. Accesul dvs. la Servicii poate fi modificat. Lăcașuri Ortodoxe își rezervă dreptul de a modifica oricând sau parțial Serviciile în orice moment și de a înceta accesul la Servicii în orice moment, cu sau fără o notificare prealabilă. Sunteți de acord că Lăcașuri Ortodoxe nu va fi răspunzător pentru dvs. sau față de terți pentru nicio modificare, suspendare sau întrerupere a Serviciilor. Lăcașuri Ortodoxe poate, de asemenea, să rezilieze sau să suspende contul de utilizator pentru inactivitate, care este definit prin neconectarea la Servicii pentru o perioadă lungă de timp, așa cum este stabilit de Lăcașuri Ortodoxe. Lăcașuri Ortodoxe își rezervă dreptul de a atribui drepturile și responsabilitățile sale în temeiul acestor Termeni oricărui terț.

7. În cadrul Serviciilor, pot fi incluse link-uri către alte site-uri web (“Site-uri terțe”), precum și articole, fotografii, text, grafică, imagini, proiecte, muzică, sunet, video, informații, aplicații, software și alte conținuturi sau elemente aparținând sau provenind de la terți (“Conținut terț”). Lăcașuri Ortoxe nu deține niciun control și nicio responsabilitate pentru site-uri terțe sau conținutul terților, ori acuratețea și corectitudinea datelor oferite de aceștia.

8. Serviciile noastre pot include anunțuri publicitare. Toate serviciile noastre sunt furnizate în general gratuit. Lăcașuri Ortodoxe suportă cheltuieli substanțiale pentru dezvoltare, găzduire și trafic. Pentru a sprijini activitatea noastră și a vă oferi în continuare serviciile gratuit, putem afișa reclame proprii sau ale unor parteneri selectați. Folosind Serviciile noastre, vă dați acordul pentru plasarea acestor reclame în cadrul Serviciilor.

9. Lăcașuri Ortodoxe nu este responsabil pentru daunele pe care le puteți suferi ca urmare a utilizării Serviciilor.

a. Sunteți de acord că Lăcașuri Ortodoxe nu va fi responsabil pentru accesul neautorizat sau modificarea transmisiei sau datelor, a materialelor sau datelor trimise sau primite sau neexpeditate sau neprimite, ori pentru orice tranzacții efectuate prin intermediul Serviciilor.

b. Sunteți de acord că Lăcașuri Ortodoxe nu este răspunzător pentru niciun conținut amenințător, defăimător, obscen, ofensator sau ilegal al oricărei alte părți sau pentru nicio încălcare a drepturilor altuia, inclusiv drepturile de proprietate intelectuală. Sunteți de acord în mod special că Lăcașuri Ortodoxe nu este responsabil pentru niciun conținut transmis, utilizat și/sau inclus în Servicii de către terți.

c. În niciun caz, Lăcașuri Ortodoxe și/sau reprezentanții, administratorii, asociații, partenerii, voluntarii săi nu vor fi răspunzători pentru daune directe, indirecte, punitive, accidentale, speciale, consecutive sau pentru orice daune, inclusiv, dar fără a se limita la, daune pentru nefuncționare, pierdere de date sau de profit, care rezultă din, sau, în orice mod legat de utilizarea sau performanța Serviciilor, din întârzierea sau incapacitatea de utilizare a Serviciilor, din furnizarea sau nefurnizarea oricăror Servicii sau a oricăror informații, software, produse, servicii și grafică aferente obținute prin Servicii sau care rezultă altfel din utilizarea Serviciilor, fie că se bazează pe contract, fie din infracțiune, neglijență, răspundere strictă sau altfel, chiar dacă Lăcașuri Ortodoxe sau oricare dintre partenerii săi au fost informați despre posibilitatea daunelor. Deoarece unele state/jurisdicții nu permit excluderea sau limitarea răspunderii pentru daune cauzale sau accidentale, este posibil ca limitarea de mai sus să nu se aplice în orice caz. Dacă sunteți nemulțumit de orice porțiune a Serviciilor sau de oricare dintre acești termeni, vă revine exclusiv dreptul de a întrerupe utilizarea Serviciilor și a site-urilor web conexe.

d. Sunteți de acord să despăgubiți și să absolviți de orice vină Lăcașuri Ortodoxe, reprezentanții, administratorii, afiliații, angajații, voluntarii, partenerii în cazul oricărei reclamații, cereri sau daune, despăgubind inclusiv onorariile avocaților, în urma utilizării serviciilor.

10. Avem nevoie ca dvs. să respectați marca noastră. Textul “Lăcașuri Ortodoxe” a fost înregistrat în anul 2009, la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, aparținând Asociației non-profit Lăcașuri Ortodoxe din România. Sunteți de acord că această marcă, nume și alte logo-uri și produse de marcă Lăcașuri Ortodoxe, numele produselor și serviciilor sunt proprietatea Lăcașuri Ortodoxe (“marca Lăcașuri Ortodoxe”). Fără permisiunea scrisă prealabilă, sunteți de acord să nu afișați sau să nu folosiți marca Lăcașuri Ortodoxe în niciun fel.

11. Prezentul contract se bazează pe legislația română. Acești Termeni sunt supuși legilor României, fără a se supune efectelor niciunui conflict de principii de drept care ar putea impune aplicarea legilor unei țări diferite. Toate acțiunile sau procedurile care decurg din prezentul Acord, sau sunt legate de acesta, trebuie să fie introduse la Tribunalul orașului ales de Lăcașuri Ortodoxe și, prin prezenta, sunteți de acord să vă supuneți irevocabil jurisdicției și sediului exclusiv al oricărei astfel de instanțe în toate aceste acțiuni sau proceduri. În pofida acestui lucru, sunteți de acord cu faptul că Lăcașuri Ortodoxe va avea în continuare dreptul de a solicita remedii judecătorești (sau un tip echivalent de acțiune legală urgentă) în orice jurisdicție. În cazul în care o dispoziție a acestor Termeni este considerată de o instanță de jurisdicție competentă ca fiind invalidă, ilegală sau neaplicabilă, dispozițiile rămase ale acestor Termeni nu vor fi afectate.

12. Lăcașuri Ortodoxe poate modifica acești Termeni. Lăcașuri Ortodoxe poate actualiza acești Termeni sau Politica de Confidențialitate oricând. Versiunea curentă a acestor Termeni este publicată la adresa https://lacasuriortodoxe.ro/info/termeni-si-conditii.html. Politica de Confidențialitate este publicată la https://lacasuriortodoxe.ro/info/politica-de-confidentialitate.html. Este responsabilitatea dvs. să rămâneți informat cu privire la toate modificările aduse, deoarece sunteți obligat legal să respectați cele mai recente versiuni ale acestor Termeni și ale Politicii de Confidențialitate.

13. Notificare pentru deținătorii de drepturi. Dacă credeți că orice conținut accesibil prin intermediul serviciilor încalcă drepturile dvs., puteți trimite o notificare către Lăcașuri Ortodoxe în care să furnizați următoarele informații: (a) identificarea drepturilor/lucrărilor care sunt încălcate; (b) identificarea conținutului care încalcă drepturile dvs. (inclusiv adresele URL (URL) pentru conținut); (c) numele, adresa, numărul de telefon și adresa electronică de email; (d) o declarație de bună credință din care să rezulte că utilizarea conținutului nu este autorizată de către titularul de drept sau de lege; (e) o declarație din care să rezulte că informațiile din notificare sunt corecte și, sub pedeapsa de sperjur, că sunteți autorizat să acționați în numele proprietarului de drept exclusiv care se presupune că a fost încălcat; și (f) semnătura dvs. fizică sau electronică, ori a unei persoane autorizate să acționeze în numele dumneavoastră, a proprietarului de drept exclusiv care se presupune că a fost încălcat. Notificările pot fi trimise la adresa copyright@lacasuriortodoxe.ro.