Site-urile Lăcașuri Ortodoxe nu colectează sau distribuie informații personale. În linii mari, aceasta este politica de confidențialitate a Asociației Lăcasuri Ortodoxe (“Lăcașuri Ortodoxe”). Politica se aplică tuturor aplicațiilor, site-urilor și serviciilor software Lăcașuri Ortodoxe, cu specificațiile de mai jos, după caz.

Confidențialitate Copii

Nu există garanții cum că copiii nu pot accesa site-urile noastre web sau să utilizeze programele și aplicațiile noastre, fără acordul sau notificarea părinților. Prin urmare, solicităm copiilor să-i implice pe părinții lor în procesul de descărcare și utilizare, și încurajăm părinții să citească aceste declarații de confidențialitate înainte de a permite copiilor lor să utilizeze programele, aplicațiile, site-urile și serviciile noastre.

Motorul de Căutare Lăcașuri Ortodoxe

1. Scurgeri de informații la căutare

La alte motoare de căutare, atunci când efectuați o căutare și apoi apăsați pe o adresă externă (trimitere link), cheia dvs. de căutare este trimisă către acel site pe care ați intrat (în antetul HTTP Referrer). Numim această partajare a informațiilor personale “scurgeri de informații la căutare”.

De exemplu, atunci când căutați ceva privat, împărtășiți căutarea privată nu numai cu motorul dvs. de căutare, ci și cu toate site-urile spre care ați făcut clic (pentru căutarea respectivă).

În plus, atunci când vizitați orice site, computerul dvs. trimite automat informații despre acesta către respectivul site (inclusiv agentul dvs. de utilizator - User Agent - și adresa IP). Aceste informații pot fi adesea folosite pentru a vă identifica direct. Deci, atunci când efectuați această căutare privată, aceste site-uri pot cunoaște cheia dvs. de căutare.

Această combinație de informații disponibile despre dvs. ridică probleme de confidențialitate.

Motorul de Căutare Lăcașuri Ortodoxe previne scurgerea de informații la căutare în mod implicit. Prin urmare, atunci când apăsați pe o adresă exsterna (trimitere link) din motorul nostru de căutare, direcționăm (redirecționăm) acea solicitare în așa fel încât cheia de căutare să nu fie transmisă administratorilor altor site-uri. Celelalte site-uri vor ști în continuare că le-ați vizitat, dar nu vor ști cheia de căutare introdusă anterior.

De asemenea, Motorul de Căutare Lăcașuri Ortodoxe vă pune la dispoziție o conexiune criptată (HTTPS), pentru a evita riscul de intervenție terță asupra datelor transmise între serverele Lăcașuri Ortodoxe și calculatorul dvs (conform normelor internaționale).

2. Istoricul căutărilor

Alte motoare de căutare (după cum puteți vedea în Termenii și Condițiile acestora) salvează istoricul cheilor dvs. de căutare. Astfel cheile dvs de căutare pe ale motoare, riscă să poata fi urmărite direct, sau la cererea organelor legale de răspundere. Motorul de Căutare Lăcașuri Ortodoxe nu colectează istoricul cheilor de căutare, așa încât aveți control asupra unei astfel de acțiuni.

3. Informații necolectate

Când căutați pe Motorul de Căutare Lăcașuri Ortodoxe, nu știm cine sunteți și nu există nicio modalitate prin care să vă identifică sau caracterizăm, legat de cheile dvs de căutare.

Când accesați Motorul de Căutare Lăcașuri Ortodoxe (sau orice site web), browserul (navigatorul) dvs. web trimite automat informații despre computer, de exemplu agentul dvs. de utilizator (User Agent) și adresa IP. Pentru o siguranță sporită, recomandăm utilizarea Navigatorului (Browser) Lăcașuri Ortodoxe, care poate fi descărcat de aici.

Deoarece aceste informații ar putea fi folosite pentru a vă identifica sau caracteriza după căutările dvs, nu le înregistrăm (nu le stocăm) deloc. Aceasta este o practică foarte neobișnuită, dar considerăm că este un pas important pentru protejarea vieții private.

Acest lucru este neobișnuit din câteva motive. În primul rând, majoritatea programelor instalate pe servere memorează automat aceste informații. În al doilea rând, majoritatea companiilor doresc să păstreze cât mai multe informații în ideea posibilității folosirii lor ulterioare. În al treilea rând, multe motoare de căutare folosesc aceste informații, de exemplu pentru a vă afișa publicitate potrivită datelor dvs. Prin urmare, Motorul de Căutare Lăcașuri Ortodoxe nu stochează astfel de date.

Un alt mod în care cheile dvs de căutare sunt adesea corelate între ele pentru alcătuirea și caracterizarea unui profil, de alte motoare de căutare, este posibil prin cookie-urile browserului, care sunt informații ce stau pe computerul dvs. și care sunt trimise către motorul de căutare la fiecare accesare. Ceea ce fac de multe ori motoarele de căutare este să stocheze un identificator unic în browserul dvs și apoi să îl asocieze cu căutările dvs. Motorul de Căutare Lăcașuri Ortodoxe nu utilizează cookie-uri. Pentru o siguranță sporită, recomandăm utilizarea Navigatorului (Browser) Lăcașuri Ortodoxe, care poate fi descărcat de aici.

Ca răspuns la eforturile EFF și ale altora, motoarele de căutare importante au început să “anonimizeze” datele istoricului de căutare, după anumite perioade de timp. Sigur, această varianta este bine că totuși există, decât să nu existe deloc, însă trebuie să rețineți că acest lucru nu face ca istoricul căutărilor dvs. să fie anonim în aceeași măsură precum în cazul Motorului de Căutare Lăcașuri Ortodoxe.

4. Informații Colectate

Motorul de Căutare Lăcașuri Ortodoxe stochează cheile de căutare, dar reamintim, nu într-un mod identificabil personal, deoarece nu stocăm adrese IP ori șiruri unice de agent de utilizator (User Agent Strings). Folosim cheile de căutare, care nu reprezintă ceva personal, nefiind legate de o persoană, pentru a îmbunătăți funcționarea motorului, în special în cazul erorilor la tastare, sinonimelor etc.

5. Informații Distribuite

Ca oricine altcineva, vom respecta cererile legale dispuse de instanță. Cu toate acestea, în cazul nostru, nu ne așteptăm, deoarece nu este nimic util să le oferim, întrucât nu colectăm informații personale.

6. Actualizări

În cazul în care această politică va fi actualizată în mod substanțial, vom actualiza textul acestei pagini și vom anunța acest lucru în subsolul primei pagini (https://lacasuriortodoxe.ro), afișând “(Actualizat)”, cu roșu, în dreptul trimiterii către această pagină, pentru o perioadă de cel puțin 30 de zile.

În cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri, vă rugăm să ne contactați prin email, la adresa: admin@lacasuriortodoxe.ro. Atenție: atunci când ne contactați, adresa dvs. de e-mail ar putea fi stocată în căsuța noastra de e-mail.