Toate
Stiri
Video Noutati
TV & Live
Informari
Locale
 Nou
HEY!
Serviciul
LONews

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE
Lacasuri Ortodoxe - "HEY!" si "Administrator de site"

Echipa Lacasuri Ortodoxe
Ultima actualizare: 28/08/2017

Descrierea sectiunii "HEY!" si "Administrator de site!"

    In sprijinul dimensiunii sociale a platformei Lacasuri Ortodoxe, HEY! si "Administrator de site" reprezinta un serviciu care necesită înregistrarea utilizatorilor și care permite recomandarea de continut web inexistent pana la acea data pe platforma sau publicarea unei informatii noi originale, sub diferite clasificari (spre exemplu, un utilizator poate crea o colectie "HEY!" si "Administrator de site!" despre Cinema etc). Colectiile "HEY!" si "Administrator de site!" conțin "SEMNALE" care pot fi: videoclipuri (YouTube si DailyMotion), inregistrari doar audio (SoundCloud), imagini, trimiteri catre pagini web sau texte scrise.

    Colectiile "HEY!" si "Administrator de site!" sunt in mod implicit publice. Astfel, ceilalți utilizatori le pot vedea si se pot bucura pur si simplu de "SEMNALELE" incluse într-o colectie "HEY!" si "Administrator de site!".

    Utilizatorii pot crea o colectie noua proprie "HEY!" si "Administrator de site!", dand click pe butonul special existent pe toate paginile sectiunii "HEY!" si "Administrator de site!".

    Colectiile "HEY!" si "Administrator de site!" (denumite în continuare "HEY!" si "Administrator de site!") sunt un serviciu furnizat de Lacasuri Ortodoxe, disponibil la adresa https://lacasuriortodoxe.ro/hey . Utilizatorul recunoaște că a citit și a acceptat notificarile legale și termenii și condițiile de utilizare a site-ului https://lacasuriortodoxe.ro, și TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE "HEY!" si "Administrator de site!" și se angajează să le respecte.

    Lacasuri Ortodoxe își rezervă dreptul de a modifica în mod unilateral site-ul web, serviciile și/sau acești "TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE", pentru a se adapta la viitoarele dezvoltări ale site-ului și/sau la funcționarea si strategia acestuia. Lacasuri Ortodoxe se va strădui, pe cat posibil, să informeze utilizatorii, în prealabil.

Accesul la contul personal "HEY!" si "Administrator de site!"
    Crearea si utilizarea unui cont "HEY!" si "Administrator de site!" este strict rezervată adulților sau minorilor care au primit consimțământul părinților sau tutorelui lor.

    Pentru crearea unui cont "HEY!" si "Administrator de site!", utilizatorul trebuie să completeze un formular de înregistrare (oferind adresa sa de e-mail, numele si prenumele, numele de utilizator și parola). Unui utilizator nu i se permite crearea mai multor conturi "HEY!" si "Administrator de site!" (insa, in cadrul unui cont "HEY!" si "Administrator de site!", acesta are posibilitatea sa creeze mai multe colectii "HEY!" si "Administrator de site!").

    Utilizatorul recunoaște că dispune de cunostintele și mijloacele necesare crearii, accesarii și folosirii contului "HEY!" si "Administrator de site!".

    Utilizatorului i s-a adus la cunostinta că accesarea site-ului este posibila 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, cu excepția cazurilor de forță majoră sau a altor dificultăți tehnice sau limitari hotarate unilateral de Lacasuri Ortodoxe. Lacasuri Ortodoxe își declină orice responsabilitate în cazul problemelor legate de server, problemelor cauzate de infrastructurile de rețele de telecomunicații, sau in cazul oricarui alt eveniment aflat în afara controlului său.

    Lacasuri Ortodoxe își rezervă dreptul de a întrerupe, de a suspenda temporar sau de a modifica accesul, fără notificare prealabilă, către întregul site web sau o parte a acestuia, pentru a asigura întreținerea și/sau verificarea acestuia, sau in scop de testare, ori din alte motive de limitare hotarate unilateral de Lacasuri Ortodoxe. Lacasuri Ortodoxe se va strădui să informeze, pe cat posibil, utilizatorii, în prealabil.

Drepturile și responsabilitățile utilizatorului

   Inscriere / Autentificare (Logare)
     Datele contului: username-ul (nume utilizator), parola, e-mailul, numele si prenumele se află sub responsabilitatea exclusivă a utilizatorului. Utilizatorul se angajează să intreprinda cele mai bune eforturi in pastrarea confidențialitatii parolei sale, în special pentru a evita divulgarea catre o terța parte. Utilizatorul trebuie să se deconecteze de "HEY!" si "Administrator de site!", atunci cand paraseste serviciul. Utilizatorul recunoaște că utilizarea și accesarea contului propriu "HEY!" si "Administrator de site!", prin logare, vor fi considerate drept utilizare și accesare proprii, până la proba contrara. Lacasuri Ortodoxe nu își asumă nicio răspundere în ceea ce privește modificarea, pierderea conținutului sau pagubele cauzate de neglijența utilizatorului.

   Utilizarea colectiilor "HEY!" si "Administrator de site!"
     Conținutul și informațiile publicate pot fi videoclipuri (preluate de pe alte pagini), fisiere audio (preluate de pe alte pagini), imagini proprii sau preluate de pe alte pagini, trimiteri catre pagini web (link-url) sau texte scrise.

     Utilizatorul este liber să aleagă ce tip de conținut dorește să publice în colectiile sale "HEY!" si "Administrator de site!", sub rezerva următoarelor prevederi:
        Utilizatorul se angajează să NU publice sau să stocheze (sa gazduiasca pe servere Lacasuri Ortodoxe):
          - Conținut care justifică infracțiuni împotriva umanității sau crime de război;
          - Conținutul care ar putea viola respectul pentru drepturile omului și demnitate, protecția copilului și a adolescenților, în special prin împărtășirea unor mesaje violente, pornografice sau de pedofilie;
          - Conținut care provoacă o încălcare a păcii sau moralității;
          - Amenințări, abuzuri, tulburari, hărțuiri, insulte;
          - Conținut considerat drept contrafacere, concurență neloială sau parazitism;
          - Conținut care încurajează discriminarea, ura, violența datorată originii, sexului, starii de sănătate, apartenenței politice sau apartenenței la diferite grupari;
          - Conținut care încalcă intimitatea;
          - Conținutul care încurajează la comiterea unei infracțiuni sau a unui act de terorism;
          - Conținut care încalcă secretul corespondenței;
          - Conținut care permite accesarea unor virusi informatici sau a oricarui alt cod sau program concepute pentru întreruperea, distrugerea sau limitarea funcționării oricăror echipamente si a software-ului, de calculator sau de telecomunicații;
          - Conținut care permite terților să obțină direct sau indirect software piratat, software care sa permita comiterea pirateriei și intruziunii in sistemele de calculator sau de telecomunicații și, în termeni generali, orice instrument software care ar permite încălcarea drepturilor terților sau securitatea persoanelor și a bunurilor.
          - Continut care sa contravina invataturilor, practicii sau imaginii Bisericii Ortodoxe;
          - Continut care sa scoata in evidenta anumite eventuale sau asa-zise scapari, lipsuri, greseli sau fapte imorale ale unor persoane ortodoxe (mireni, clerici) sau care sa aiba caracter de bîrfa, calomnie, cleveteală, defăimare, denigrare, discreditare;
          - Continut care sa instige la adoptarea de atitudini anti-arhieresti sau anti-clericale, anti-sinodale, in general anti-Biserica Ortodoxa;
          - Continut care sa promoveze intoleranta fata de membrii altor grupari religioase;
          - Continut care sa promoveze atitudini radicale, extremiste sau de prezentare a unor pozitii auto-considerate a fi in general "mai ortodoxe" (superioare) decat ale celorlalti credinciosi ortodocsi, in urma unor interpretari subiective sau a aplicarii unor canoane sau invataturi dupa bunul plac si/sau in sensul manipularii;
          - Continut care sa influenteze deciziile cititorului, in sensul sustragerii de la datoriile civice (precum vaccinarea, respectarea factorilor decizionali si de conducere laica, in limita legii si altele asemenea) sau continut specific unor pseudo-stiinte (magie, zodii, ideologii si teorii asa-zis stiintifice fara fundament real demonstrat etc);
          - Continut care se repeta sau cu interes publicitar ori de factura politica;
          
       Utilizatorul recunoaște că este singurul raspunzator pentru consecințele stocarii și publicării conținutului propriu "HEY!" si "Administrator de site!".
       
       Utilizatorul recunoaște că deține, pentru conținutul publicat: drept, licență, consimțământ și/sau autorizație de publicare a acestuia. Utilizatorul NU poate publica un conținut asupra caruia nu are dreptul de deținere legala.

       Utilizatorul recunoaște faptul că conținutul care identifică direct sau indirect persoane fizice face obiectul reglementărilor aplicabile în prezent privind protecția datelor, în special al dispozițiilor aplicabile privind datele sensibile (aderenta religioasă, apartenența etnică, datele privind sănătatea sau viața sexuală etc).
       
       Utilizatorul va fi responsabil pentru orice conținut care încalcă drepturile terților sau reglementările aplicabile, cum ar fi drepturile de imagine și drepturile privind proprietatea intelectuală.


Drepturile si responsabilitatile Lacasuri Ortodoxe

   Protecția datelor personale
      Angajamentele noastre privind confidențialitatea datelor sunt disponibile in paginile noastre.

      Utilizatorilor nostri le sunt solicitate anumite date personale, cum ar fi numele, prenumele, adresa de e-mail și alte date de contact opționale, in vederea procesarii cererilor de informații și/sau înregistrarii de conturi "HEY!" si "Administrator de site!".

      Datele colectate de Lacasuri Ortodoxe sunt înregistrate de serviciul nostru destinat preluarii si protecției datelor, în conformitate cu reglementările aplicabile în prezent privind protecția datelor. Datele sunt procesate pentru crearea contului de utilizator și pentru accesarea și utilizarea conturilor "HEY!" si "Administrator de site!" (stocarea de conținut  public). Lacasuri Ortodoxe garantează că nu va vinde sau dezvălui datele utilizatorului, în niciun fel, sub rezerva obligațiilor legii. Datele personale ale utilizatorului sunt destinate numai Lacasuri Ortodoxe și sunt păstrate atâta timp cât este absolut necesar, pentru a îndeplini scopul in care ele au fost colectate.

      Utilizatorului i s-a adus la cunostinta ca are dreptul de a refuza prelucrarea datelor sale cu caracter personal, prin refuzarea deschiderii unui cont "HEY!" si "Administrator de site!" sau prin distrugerea ulterioara a propriului cont. El are, de asemenea, dreptul de a accesa unele dintre informațiile personale și de a le modifica, actualiza sau șterge din propriul cont "HEY!" si "Administrator de site!" si/sau contactându-ne la adresa de email: lonews@netcreator.ro

     Lacasuri Ortodoxe va depune, dupa posibilitati, toate eforturile pentru a asigura securitatea și confidențialitatea datelor transmise.

  Raportarea conținutului ilicit
    Lacasuri Ortodoxe este un serviciu care gazduieste continut pe serverele proprii, asa incat are obligatia sa respecte directivele legale in vigoare. În consecință, Lacasuri Ortodoxe trebuie să elimine conținutul ilicit despre care a fost informat, conform următoarei proceduri de notificare:
       Presupunând că cititorul detectează un conținut ilegal în timp ce navighează in sectiunea "HEY!" si "Administrator de site!", el poate să-l raporteze contactându-ne pe lonews@netcreator.ro . Lacasuri Ortodoxe se angajează să intreprinda cele mai bune eforturi pentru a elimina, cat mai rapid posibil, conținutul raportat, in cazul in care notificarea este apreciata ca fiind legitima.
       Notificarea menționată anterior, insa, trebuie să conțină următoarele informații:
           - Data notificării;
           - În cazul în care partea care face notificarea este o persoană fizică: numele, prenumele, profesia, domiciliul, naționalitatea, data și locul nașterii;
           - În cazul în care partea care face notificarea este o entitate juridică: statutul acesteia, numele societății, sediul central și reprezentantul său legal;
           - Descrierea elementelor litigioase și locația exactă a acestora (de exemplu, link-ul URL);
           - Motivele pentru care conținutul trebuie eliminat, inclusiv trimiterea la condițiile legale și dovezile justificative;
           - Copia mesajului trimis catre autorul sau editorul materialului in cauza (utilizatorul contului "HEY!" si "Administrator de site!"), caruia i s-a solicitat întreruperea, ștergerea, modificarea informațiilor sau activitatii litigioase; sau justificarea, explicând de ce autorul sau editorul nu au putut fi contactați direct.

        Rețineți că orice notificare incompletă va fi considerată nevalidă.

      Lacasuri Ortodoxe își rezervă dreptul de a elimina accesul la orice conținut, care încalcă acești termeni și condiții. Lacasuri Ortodoxe nu își asumă nicio responsabilitate si va fi degrevat de orice raspundere în următoarele cazuri:
      - Dacă Lacasuri Ortodoxe nu avea cunoștința reala despre existenta unor activități sau informații ilicite pe propria platforma;
      - Dacă Lacasuri Ortodoxe, la remarcarea sau aducerea la cunoștința sa, acționează pe cat se poate de rapid pentru eliminarea sau dezactivarea accesului la respectivele informații.


  Proprietate intelectuală
     În ceea ce privește Lacasuri Ortodoxe:
        Toate drepturile sunt rezervate Lacasuri Ortodoxe®, care este o marcă comercială înregistrată, deținută de Asociatia Lacasuri Ortodoxe (text si grafica). Orice reproducere totală sau parțială a mărcii comerciale și a siglei sale, fără autorizarea expresă și prealabilă în scris a Lacasuri Ortodoxe, este interzisă, mai ales în scopuri publicitare.
        Site-ul, forumurile și elementele sale componente (texte, imagini, fotografii, software, baze de date...), cu excepția conținuturilor stocate și publicate de utilizatori, sunt proprietatea exclusivă a Lacasuri Ortodoxe.

     În ceea ce privește conținutul "HEY!" si "Administrator de site!":
        Utilizatorul poate publica si stoca conținut web sub formă de videoclipuri, fisiere audio, imagini, trimiteri-link catre alte pagini web, sau texte scrise, in colectiile "HEY!" si "Administrator de site!". Lacasuri Ortodoxe nu poate avea control asupra conținutului publicat pe "HEY!" si "Administrator de site!". Prin urmare, utilizatorul își păstrează drepturile asupra conținutului și rămâne singurul raspunzator pentru publicațiile sale.

        Autorul-utilizator "HEY!" si "Administrator de site!" nu poate solicita niciun fel de pretentii (nici financiare) privind si pornind de la drepturile de autor, din partea Lacasuri Ortodoxe, in ce priveste materialele publicate de el, nici in momentul publicarii si nici ulterior. 

Distrugerea contului/colectiei "HEY!" si "Administrator de site!"
   Distrugerea contului/colectiei "HEY!" si "Administrator de site!", din cauza nerespectarii termenilor și condițiilor:
      Lacasuri Ortodoxe își rezervă dreptul de a refuza în mod unilateral accesul la contul/colectiile "HEY!" si "Administrator de site!" al oricarui utilizator care nu respectă acești termeni și condiții. Distrugerea contului/colectiilor se aplică fără formalități suplimentare și fără a aduce atingere daunelor pe care Lacasuri Ortodoxe le-ar putea solicita. Lacasuri Ortodoxe se va strădui să informeze utilizatorii în prealabil. Lacasuri Ortodoxe iși rezervă dreptul de a păstra dovezile privind problemele identificate și de a le încredința unei terțe parti pentru stocarea în arhivă, până la rezolvarea eventualului conflict. In cazul interventiei sau distrugerii contului/colectiilor "HEY!" si "Administrator de site!" - cu exceptia cazului in care Lacasuri Ortodoxe va fi obligat să întrerupă definitiv serviciul "HEY!" si "Administrator de site!", sau a unor erori tehnice ori de forta majora - se va incerca, pe cat posibil, informarea in prealabil a utilizatorului, într-un interval de timp rezonabil, pentru a permite acestuia efectuarea unei copii de rezervă a datelor pe un alt mediu de stocare.

   Distrugerea colectiilor "HEY!" si "Administrator de site!" de către utilizator
      Utilizatorul își poate distruge o colectie "HEY!" si "Administrator de site!" în orice moment, din pagina contului sau, făcând click pe "Distruge colectia mea HEY!" din dreptul respectivei colectii. Toate datele legate de aceasta colectie vor fi șterse.
      Dacă utilizatorul dorește să-și păstreze datele și conținutul, trebuie să le transfere pe un alt mediu de stocare, înainte de a-și distruge colectia.