Lacasuri Ortodoxe®
Noutati editoriale LONews

Marsul spre unitate - Elisabeth Behr-Sigel

de Lacasuri Ortodoxe - 20 saptamani 09:29

Editura Cerf a publicat "Marsul spre unitate", o carte semnata de Elisabeth Behr-Sigel, prefațată de Olga Lossky (352 pagini, din colectia Ortodoxie, pret 24 de euro) - https://www.editionsducerf.fr/librairie/livre/18125/en-marche-vers-l-unite .


Conform prezentarii editurii:

„Această colecție adună texte inedite ale teologului Elisabeth Behr-Sigel, care s-a născut și crescut în Protestantism, descoperind Ortodoxia pe băncile Facultatii din Strasbourg.

Intr-o varietate de forme și teme - meditații biblice, cursuri privind teologia emigrației ruse, prelegeri despre antropologie sau locul laicilor în Biserică - apare întrebarea, primordială, privind unitatea în Biserica.

Elisabeth Behr-Sigel este capabila să sugereze modalități de convergență care nu încalcă rigoarea doctrinară. Ea face acest lucru prin revenirea la bazele Bibliei și Tradiției, aceasta permițându-i să abordeze problemele sensibile din punct de vedere teologic: Creștinismul și drepturile omului, avortul, sarbatorile religioase într-o societate seculară...

Experiența sa unica, la intersecția dintre Rasaritul si Occidentul crestine, ii invită pe toți credincioșii sa se implice în dialogul dintre creștini". (LONews - www.lonews.ro )

CONTINUA SA INTRI PE SITE
Lacasuri OrtodoxeCITATULZILEI
"Domnul este Duh, şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate. Iar noi toţi, privind ca în oglindă, cu faţa descoperită, slava Domnului, ne prefacem în acelaşi chip din slavă în slavă, ca de la Duhul Domnului."
— Sfantul Apostol Pavel          
Stiri
Video Noutati
TV & LIVE
Hey!
LONews