Lacasuri Ortodoxe®
Festivaluri populare

PRIMELE DOUA PREMII IN BULGARIA, PENTRU DANSATORII SIBIENI

de Lacasuri Ortodoxe - 30 saptamani 06:58
PRIMELE DOUA PREMII IN BULGARIA, PENTRU DANSATORII SIBIENI

PRIMELE DOUĂ PREMII ÎN BULGARIA PENTRU DANSATORII SIBIENI: TITLURILE 

REGELE ȘI REGINA FESTIVALULUI ”MORNING STAR”


* Regele Festivalului și Regina Festivalului sunt cele două titluri pe care reprezentanții Ansamblurilor „Cindrelul – Junii Sibiului” și „Ceata Junilor” și le-au adjudecat deja la Festivalul Internațional al Artelor ”Morning Star” din Bulgaria* Succesul a fost dublat de o prestație artistică de excepție, prin punerea în scenă a nunții tradiționale din Sălaj, intens aplaudată de membrii juriului și organizatori.*


 Emoții mari pentru reprezentanții Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” și ai Ansamblului „Ceata Junilor” la cea de-a doua participare a sibienilor la Festivalul Internațional al Artelor ”Morning Star”, din Albena (Bulgaria): ieri, 20 iunie, au intrat în competiție și au obținut deja două premii. Astfel, concursul Regele și Regina Festivalului a fost câștigat de Ioan Crăcea și Monica Negrea, care au convins juriul prin evoluțiile de succes în cadrul probelor de cultură generală, mimă, dans clasic, dans bulgăresc, rock etc. 

„Prin cele două titluri obținute de dansatorii noștri, numele României s-a auzit, deja, de două ori în competiția artelor din Bulgaria. Ne bucură aceste premii și succesul pe care prestațiile noastre îl înregistrează aici, căci tot ieri am prezentat obiceiuri de nuntă din Sălaj în Secțiunea Divertisment – Obicei tradițional, iar momentul coregrafic a fost foarte apreciat de membrii juriului și de directorul Festivalului, Kiril Kostadinov. Domnia sa a vorbit despre frumusețea și varietatea folclorului românesc, despre profesionalismul dansatorilor noștri”, declară Silvia Macrea manager CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu.

În această după-amiază, reprezentanții celor două ansambluri au din nou emoții: opt dansatori de la „Junii Sibiului” evoluează în Secțiunea Formație 4 perechi profesioniști, iar „Ceata Junilor ” intră în concurs în secțiunea Ansambluri.

Festivalul ”Morning Star” marchează în acest an cea de-a XX-a ediție și include secțiuni dedicate dansurilor tradiționale, baletului, dansurilor moderne, dansurilor sportive, teatrului, artelor plastice, dansurilor moderne, circului, interpretării vocale și instrumentale etc.

CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu

CONTINUA SA INTRI PE SITE
Lacasuri OrtodoxeCITATULZILEI
"Domnul este Duh, şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate. Iar noi toţi, privind ca în oglindă, cu faţa descoperită, slava Domnului, ne prefacem în acelaşi chip din slavă în slavă, ca de la Duhul Domnului."
— Sfantul Apostol Pavel          
Stiri
Video Noutati
TV & LIVE
Hey!
LONews