Lacasuri Ortodoxe®
Festivaluri populare

Junii Sibiului si Ceata Junilor, la Festivalul Morning Star din Bulgaria

de Lacasuri Ortodoxe - 22 saptamani 06:16
Junii Sibiului si Ceata Junilor, la Festivalul Morning Star din Bulgaria

„Junii Sibiului” și „Ceata Junilor”, la Festivalul „Morning Star” din Bulgaria


*Dansatorii sibieni revin pe scena celui mai important festival-concurs internațional din Bulgaria, acolo unde anul trecut au obținut Marele Premiu al festivalului și trei medalii de aur.*

În perioada 19 – 24 iunie 2017, Ansamblul „Ceata Junilor” și un grup de dansatori de la Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” reprezintă România la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor „Morning Star”, desfășurată la Albena în Bulgaria.

Sibienii sunt invitați speciali în festival, în calitate de câștigători ai ediției precedente și astfel vor evolua în Gala de excelență în data de 21 iunie a.c. De asemenea, ei intră și în competiția din acest an, evoluând în secțiunile de concurs Obicei tradițional, Formație și Grup de 4-8 persoane, în data de 20 iunie a.c. În seara zilei de 22 iunie vor fi cunoscuți laureații acestei ediții a festivalului. 

    Anul trecut, dansatorii sibieni s-au remarcat la toate secțiunile de concurs la care au participat, obținând Marele Premiu al Festivalului „Morning Star”, Premiul I şi medalia de aur la secţiunea duo dans; Premiul I şi medalia de aur la secţiunea grup 4 perechi; Premiul I şi medalia de aur la secţiunea obicei tradiţional. Fiind un festival al artelor, „Morning Star” include secțiuni dedicate dansurilor tradiționale, baletului, dansurilor moderne, dansurilor sportive, teatrului, artelor plastice, dansurilor moderne, circului, interpretării vocale și instrumentale etc.


Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale "Cindrelul-Junii" Sibiu / Nr. 636/ 19.06.2017CONTINUA SA INTRI PE SITE
Lacasuri OrtodoxeCITATULZILEI
"Domnul este Duh, şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate. Iar noi toţi, privind ca în oglindă, cu faţa descoperită, slava Domnului, ne prefacem în acelaşi chip din slavă în slavă, ca de la Duhul Domnului."
— Sfantul Apostol Pavel          
Stiri
Video Noutati
TV & LIVE
Hey!
LONews