Lacasuri Ortodoxe®
chirnogi stiri ortodoxe

Pomenire romaneasca la Pestera Sf Dimitrie Basarabov din Bulgaria

de relu cotoban - 19 saptamani 22:21
  Pomenire romaneasca  la Pestera Sf Dimitrie Basarabov din Bulgaria

Sambata 8 iulie 2017, un grup de credinciosi din  comuna Chirnogi, parohia Sfantul Nicolae, Protopopiatul Oltenita, a calatorit duhovniceste in cadrul Eparhiei de Ruse,  al carei intaistatator, Inaltpreasfintitul Mitropolit Naum de Ruse, este  cetatean de onoare al localitatii Chirnogi, impreuna cu  ierarhul locului Preasfintitul Episcop Vincentiu al Sloboziei si Calarasilor. Grupul de pelerini a facut, astfel, un popas duhovnicesc la Pestera Sfantului Dimitrie Basarabov-Bulgaria, unde a participat la un Parastas organizat de acesti credinciosi cu preotii bulgari: Kiril Sinev (vorbitor de limba romana) din Ruse, de la Biserica Inaltarea Domnului, si delegatul Inaltpreasfintiei Sale Mitropolitul Naum de Ruse - Pr. protoiereu Aleko Rachev, staret interimar al sfintei Manastiri Dimitrie Basarabov. Preacucernicii preoti s-au rugat pentru vesnica odihna  a celor trei clerici (Pr. arhimandrit Antonie, Pr. Venelin si monahul Sofronie), plecati in Imparatia lui Dumnezeu acum o luna, in urma unui grav accident de masina (autoturismul in care acestia se aflau, venind de la inmormantarea unui profesor de teologie din Varna, a luat foc, toti fiind carbonizati).

Cei doi preoti au evidentiat calitatile duhovnicesti ale celor trei fete bisericesti trecute  la Domnul si, mai cu seama, s-a vorbit despre duhul de rugaciune al fostului staret al manastirii, Arhimandritul Antonie. Astfel, prietenia romano -bulgara si duhul fratesc in Dreapta Credinta Ortodoxa  i-a unit pe cei prezenti, romani dar si bulgari, la aceasta rugaciune comuna.

A consemnat ing. Relu Cotoban

CONTINUA SA INTRI PE SITE
Lacasuri OrtodoxeCITATULZILEI
"Domnul este Duh, şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate. Iar noi toţi, privind ca în oglindă, cu faţa descoperită, slava Domnului, ne prefacem în acelaşi chip din slavă în slavă, ca de la Duhul Domnului."
— Sfantul Apostol Pavel          
Stiri
Video Noutati
TV & LIVE
Hey!
LONews