4

   In Corfu, a avut loc, zilele trecute, sărbătoarea comemorarii miracolului Sfantului Spiridon, care a salvat insula de la invazia turcă din 1716. 

   O procesiune cu moaștele sfântului a avut loc duminică, în oraș, condusa de mitropoliții de Areta, Ignatie, de Nicopole, Hrisostom, de lerissos, Teoclit, de Maroneia, Pantelimon, Serafim de Bobruisk (Belarus) și Teodoret, episcop de Nazianz, invitat de Mitropolitul de Corfu, Nectarie. 

   La eveniment, au mai participat autoritățile locale și un număr mare de credincioși. 

   În predica sa, Mitropolitul Nectarie a remarcat faptul că, intr-o epoca in care instituțiile, valorile, oamenii, politicile, ideologiile sunt puse sub semnul intrebarii, prezența Sfântului Spiridon demonstreaza că singurul fapt incontestabil care se transforma in speranță pentru fiecare dintre noi este sfințenia, darul lui Dumnezeu pentru oamenii care Il iubesc și Ii sunt devotati, care văd lumea și viitorul lor intr-o alta perspectiva, aceea a dragostei și a eternitatii, si care, atât în ​​această viață cat și după moarte, sunt lumina si model pentru lume. 

   Procesiunea cu moaștele sfântului este o dovada indubitabila a puterii credinței, de care toti avem nevoie, nu numai pentru a face față crizei, ci si pentru a da un sens vieții noastre. 

   După Liturghie, Mitropolitul Pantelimon a menționat că Sfântul Spiridon ne-a reamintit un mare adevăr: omul are un suflet cu valoare eternă. Purtati de mintea raționalistă, uităm că viața noastră nu este doar una materiala. Este necesar să găsim modalități de a rezista la corupția corpului și a mortii, mijloace de nemurire. Noi nu putem fără jertfă, fără un sens spiritual, in pelerinajul nostru, și este necesar ca noi să învățăm din prezența moaștelor sfântului, ca putem depăși limitele înguste pe care raționalismul ni le impune, și ca trebuie sa incepem un stil de viata în care sa existe speranță.

   Mitropolitul a încheiat, spunând că problemele actuale "ne obligă să revenim la această cale binecuvântata".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0444 sec - PID: 13129