3

Papa Francisc: fotbalul trebuie privit ca dar de la Dumnezeu (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francisc a declarat, intr-o adresare pentru echipele naționale ale Italiei si Argentinei, ca fotbalul este un dar de la Dumnezeu. 
"Vă rog să experimentati sportul ca pe un dar de la Dumnezeu, o oportunitate de a face ca talentul vostru sa rodeasca, dar, de asemenea, si ca pe o responsabilitate", le-a spus acesta jucătorilor, în timpul unei audiențe la Vatican. 

Ca iubitor de fotbal, Papa Francisc a mărturisit, in aceste zile, ca este dificil sa tina, in meciul amical dintre Italia și Argentina (tara sa de origine), cu una dintre cele doua echipe. 
"Devine putin dificil pentru mine, atunci când vine vorba de aplauze, dar din fericire acesta este un amical – și va sfatuiesc sa si ramana ca atare", a declarat Francisc, în audiența la Vatican, dedicata celor două echipe naționale.

Ele au jucat ieri, în onoarea sa, pe Stadionul Olimpic din Roma, Vaticanul afirmand ca acest meci va ajuta in lansarea unei rețele de școli internaționale .

"Înainte de a fi campioni, dumneavoastră sunteti în primul rând oameni, ființe umane, cu darurile și defectele voastre, cu inimi și cu idei, cu aspirații și probleme", a spus Papa, catre jucatori.

"Deci, chiar daca sunteti figuri celebre, sa fiti intotdeauna oameni, în sport și în viață; barbati care demonstreaza umanitatea". "Vă rog, vă cer să va rugati pentru mine, astfel încât chiar și eu, pe terenul pe care Dumnezeu m-a asezat, sa pot juca meciul cinstit și curajos, spre binele nostru, al tuturor".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
95
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03078 sec - PID: 13201